adscode
adscode

Öğrencilere kariyer desteği

Öğrenciler, endüstri mühendisliğinden psikolojiye, yazılım mühendisliğinden fizyoterapiye 36 alanda uzman akademisyenlerle buluştu.

Öğrencilere kariyer desteği
YKS
Güncelleme : 23-Mar-23 15:48

Doğa Koleji Lise Rehberlik Bölümü tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Doğa Kariyer Günleri’’nin bu yıl 8.si üç farklı merkezde gerçekleşti. Doğa Koleji öğrencileri başta İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin akademisyenleri olmak üzere birçok üniversitenin akademisyenleri ile bir araya gelerek kariyer planlama süreçlerinde hedefledikleri bölümleri yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrenciler, 26 kariyer dersliklerinde endüstri mühendisliğinden psikolojiye, yazılım mühendisliğinden fizyoterapiye 36 alanda uzman akademisyenlerle buluştu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan öğrencilere kariyer planlamaları ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
8. Doğa Kariyer Günleri’nde İstanbul Doğa lise öğrencileri, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde santralistanbul Kampüsünde, Ankara Doğa öğrencileri, Doğa Koleji İncek Kampüsünde ve Ege Bölgesi Doğa öğrencileri Doğa Koleji İzmir Mavişehir-3 Kampüsünde kariyer planlamalarına ışık tutacak bilgi ve deneyimlere sahip konuşmacılar ve alanında uzman akademisyenler ile bir araya geldiler.
“Gerçekten mutlu olacağınız bölüm ve üniversiteyi tercih etmeniz, tesir altında kalmadan karar vermeniz sağlıklı olacaktır”
Doğa Kariyer Günleri’nde öğrenciler ile bir araya gelen İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, “Kariyer planlama süreçlerinizde, seçimlerinizde çevrenizin sizlere mutlaka etkisi olacaktır. Tam olarak ne istediğinizi bilmek kolay bir iş olmasa da son kararı vermesi gereken sizlersiniz. Bu hayat sizin hayatınız. Kendinizi tanıyarak, güçlü ve geliştirebileceğiniz yönlerinizi keşfederek, kendinizi iyi değerlendirerek orada olmaktan gerçekten mutlu olacağınız bölüm ve üniversiteyi tercih etmeniz, tesir altında kalmadan karar vermeniz sağlıklı olacaktır.’’ dedi.
Ankara ve İzmir Doğa Kariyer Günlerinde öğrenciler ile bir araya gelen İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Serkan Duru ise “Odaklan, Harekete Geç’’ başlıklı seminerinde öğrencilere “Nicelik asla ve asla niteliği oluşturmaz. O yüzden ilk odaklanacağınız şey nitelik ve kalite olmalıdır.” tavsiyesinde bulundu.
26 Kariyer Dersliği, 36 Alan
Öğrenciler, İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşen Doğa Kariyer Günlerinde, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Hukuk, İşletme, Ekonomi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Psikoloji gibi bölümlerin yer aldığı toplam 26 kariyer dersliklerinde 36 alanda uzman akademisyenler ile bir araya gelerek hem bölümler hakkında bilgi aldılar hem de akademisyenlerin bilimin ışığında deneyim ve tecrübelerinden faydalanma fırsatı buldular.
Doğa Koleji yöneticileri, “Ülkemiz için çok önemli bir değere sahip olan öğrencilerimize, geleceklerini şekillendirmede destek olan, bilgi ve deneyimlerini paylaşan tüm akademisyenlere teşekkür ederiz.” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)