adscode
adscode

Öğrencisine destek veren liseler

Savunma sanayi, tarım, medya... Her ilgiye göre bir lise bulabilmek mümkün. Üstelik stajdan servise, ücretsiz yurttan bursa kadar öğrencilere birçok destek sunulurken bilgisayar hediyesi, uzmanlardan mentörlük imkânı da veriliyor... İşte o liseler:

Öğrencisine destek veren liseler
Lise
Güncelleme : 13-Jul-22 12:56
 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarına tercihler 20 Temmuz’da sona erecek. Bu noktada en iyi öğrencileri almayı hedefleyen liseler, tüm olanaklarını seferber etmiş durumda.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre stajdan servise, ücretsiz yurttan bursa kadar öğrencilere birçok destek sunulurken bilgisayar hediyesi, uzmanlardan mentörlük imkânı da veriliyor... Tarımdan medyaya pek çok alanda eğitim veren okullar arasından, öğrenciler için destek sağlayanlardan bazıları şöyle:

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Radyo Televizyon ve Gazetecilik olmak üzere iki alanda eğitim verilecek okulda, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlanacak. 500 puan alana aylık 1000 TL, 485-500 puan arasına 750 TL, 470-485 puana 500 TL burs verilecek. Yurt, ücretsiz servis ve yemek olanakları sunulan lisede öğrenciler, geleneksel ve yeni medyayı sektörün profesyonellerinden öğrenme şansı da yakalayacaklar.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hedefiyle kurulan lisede, öğrencilere ASELSAN’da staj imkânı verilecek. Gerekli kriterleri sağlayanlara 10. sınıftan itibaren başarı bursu sunulurken ERASMUS+ akreditasyonu kapsamında öğretmen ve öğrenciler de uluslararası programlara katılarak yurt dışında staj yapabilecekler. Ayrıca okuldaki tüm öğrencilere ASELSAN çalışanları tarafından mentorluk desteği de sunulacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Tarım alanında faaliyet gösteren liseyi tercih eden öğrencilere 300 TL burs verilecek. LGS’de yüzde 5’e giren öğrencilere ise 1000 TL bursun yanı sıra dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Tüm öğrencilere ücretsiz öğle yemeği ve ilk yıla özel kırtasiye desteği verilecek. Ayrıca liseyi tercih eden ve yüzdelik dilimi yüzde 0,01-yüzde 3 arasında olan öğrencilere burs sağlanacak, yüzde 0,01-yüzde 1’lik dilimde olan öğrencilere ise laptop hediye edilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)