adscode
adscode

ÖĞRETMENİN SÖZLEŞMELİSİ, ÜCRETLİSİ OLMAZ! ÖĞRETMEN KADROLU OLUR

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Öğretici, öğretmenliğin sadece kadrolu istihdam edilmesi gerekliliğini bir kez daha vurguladı.

ÖĞRETMENİN SÖZLEŞMELİSİ, ÜCRETLİSİ OLMAZ! ÖĞRETMEN KADROLU OLUR
Sendikalar
Güncelleme : 23-Oct-19 17:36

 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, MEB tarafından 3 bin 200 sözleşmeli öğretmenin görev süresi itibarıyla kadro alması ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı ve öğretmenliğin sadece kadrolu istihdam edilmesi gerekliliğini bir kez daha vurguladı.

İşte Öğretici'nin açıklaması:

"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KUTSALDIR

Evet, öğretmenlik mesleği son derece kutsal bir meslektir ve bu kutsiyete de bir o kadar saygı ve hürmet duyulması da elzemdir. Böylesine kutsal olan bir mesleğe gereken önemi vermek sadece gereklilik değil bir zorunluluktan da ötedir. Sadece sözlerde kalan öğretmenlik mesleğine gereken önemin verilmesi için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının adım atması, ardından öğrenci-veli-okul çerçevesinde gerekli önemin ve saygının da yeniden tesis edilmesi gerekmektedir.

DERS AYNI AMA STATÜ FARKLI

Aynı branşta hem ücretli, hem sözleşmeli hem de kadrolu öğretmen görev yapmaktadır. Her birinin de özlük haklarında derin farklılıklar vardır. Ücretli öğretmenliğin neredeyse özlük hakkı yok denecek kadar az, öğretmenlikte taşeron uygulamadan öteye gidememektedir. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılan son düzenleme de ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ adına bir faydası olmamıştır."

ÖĞRETMENİN SÖZLEŞMELİSİ ÜCRETLİSİ OLMAZ! KADROLU OLUR!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici sözlerine şu şekilde devam etti:

"2016 yılında göreve başlayan sözleşmeli öğretmenler 3 yıllık aranın ardından kadrolarına kavuşuyorlar. Ancak 3 yıllık sürenin nasıl geçtiğini bir de onlara sormak gerekir. Eşinden, çocuğundan ayrı 3 yıl dile kolay!

Her zaman ifade ettiğimiz gibi öğretmenlerin ücretlisi, geçicisi, sözleşmelisi olmaz; öğretmen sadece ve sadece KADROLU olur. Öğretmenler odasında farklı statüler kabul edilemez.

3 yıl önce tekrar uygulamaya konulan sözleşmeli öğretmenlik sistemi kaldırılmalı, çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde öğretmenlerin daha uzun süre çalışabilmeleri için teşviği de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi hayata geçirilmelidir.

Bu yasal mevzuat gerçekleşene kadar ise 3 yıl aranın ardından kadroya kavuşan öğretmenler ile eşinden, çocuğundan ayrı olan tüm sözleşmeli öğretmenler 2020 Ocak ayında özür grubu ile ailelerine kavuşmalıdır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)