adscode
adscode

Öğretmenler geçinemiyor

"Şu an barınma krizi yaşıyorum sağlıklı yaşayamıyorum ve çıldırmak üzereyim."

Öğretmenler geçinemiyor
Öğretmen
Güncelleme : 29-Nov-23 23:52

Eğitim Ajansı'na yaşadıklarını anlatan öğretmen şunları söyledi:

"Ben Van'dan Milas'a tayin isteyerek geldim. Geldiğime bin pişmanım. Orda 1+1 evde oturuyordum(eşyasız) ev sahibi bütün yaz kapıcı aracılığıyla evden çıkmam gerektiğini söylemiş. Aksi takdirde aynı evde 6 bin TL kira ile oturacağımı söylemiş. Ben de tayin istedim. Sonra iptal ettirmek istedim ama yapamadım. İlk geldiğimde can havliyle bir ev buldum. 35 yıllık bina giriş katı. Banyo mutfak döküntü parkeler berbat. Böceklerin her türlüsü de cabası. Bu evi 7500 TL ye tuttum. Aidat da 80 TL. Su ve elektrik faturasını söylemiyorum bile. Bu evde yaşamak zorunda kaldım. Ama ev insanın yaşayacağı bir ev değil. Isıtma yok. Güneş görmüyor karanlık. Pencereler eski doğrama, ses, soğukluk, gürültü olduğu gibi evin içerisinde . Ev sahibim bu eve üstelik serzenişte bulunup değerinin 15 bin lira olduğunu söyledi. Ben ucuza bile oturuyormuşum. Benden önceki kiracı 1000 - 1500 arası bir ücretle oturuyormuş. Şu an ev bakıyorum ve Milas da 15 bin altı kiralık ev neredeyse yok. Olanlarda zaten benim ev gibi berbat. Birkaç ev buldum 15-20 bin TL civarında kira ücretleri.. Ki sanırım Aralık ayında 20 bin lira altında kiralık ev olmayacak. 43 yaşındayım. Devlette 6. yılım. Ve ev kirası 15 bin TL nasıl ödeyeceğim.

Bir ton kömür 6 - 7bin. Elektrik su telefon. Ve okula dolmuşla gidiyorum. Günlük git gel 46 TL. Okulda bir su içsem ,çay içsem 12 TL yemek yesem 70 TL. Kısacası aldığım maaş 23 300. Kredi kartlarımı borçlarımı saymıyorum bile. Söyler misiniz şimdi biz şimdi ne yapalım.

Ben şu an barınma krizi yaşıyorum sağlıklı yaşayamıyorum ve çıldırmak üzereyim. Emlakçılar zaten ayrı sıkıntı dert. Artık ne yapacağımı bilmiyorum ve yardım istiyorum. Bu konuyu gündemden düşürmeyin. Devlet memurunun düştüğü hali görsünler. asgari ücretle geçinen aileleri düşünemiyorum. Bu böyle devam ederse modern ücretli köle olarak çalışacağız. Nefes alıp veren yaşamayan sağlıklı beslenmeyen birer canlı türü olarak yaşayacağız. Hatta yaşamanın bir anlamı kalmayacak. Ve sonu çok daha kötü olacaktır. Lütfen bu konuda bir çözümün olması siyasilerin buna ek atması gerekmektedir. Teşekkür ederim."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)