adscode
adscode

Okullarda ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmenle ders başı yaptı.

Okullarda ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı
Eğitim
Güncelleme : 20-Nov-23 10:58

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmenle eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinin ardından dersbaşı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre, bu yıl okullarda ilk ara tatil 13-17 Kasım'da uygulandı.

Öğretmenler, ara tatilde mesleki çalışma programlarını okula gitmeden çevrim içi tamamladı.

81 ilde yarın itibarıyla merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek ve bu kapsamda 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmenle dersbaşı yapacak.

Bakanlık takvimine göre, 22 Ocak-2 Şubat 2024'te yarıyıl tatili, 8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil olacak.

11 Eylül 2023'te başlayan eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek.

Motivasyona dikkat

9 günlük molanın ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Yoğun okul temposuna geri dönüş için isteksiz olan, stres yaşayan öğrenciler için Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Direktörü Sibel Durak’ın önerileri şöyle:

- Bazı çocuklar okula verilen aralardan sonra yeniden okula gitmeyi reddedebilir. Okula dönüşte çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler ile öfke, sık ağlama gibi duygusal sorunlar söz konusu olabilir.

- Çocuğunuzla okul konusunda endişeleri varsa konuşabilirsiniz. Okul kıyafetlerini ve çantasını birlikte hazırlayabilirsiniz. Özellikle pazar akşamı ve pazartesi sabahı mutlu ve sakin bir tutum sergileyerek, endişesini kontrol etmesine yardımcı olabilirsiniz.

- Tatilde yapılan sanat, spor, bilim, gezi, hobi atölyeleri gibi etkinlikleri okul döneminde de sürdürün. Bu, çocukların tatil ve okul süreçleri arasındaki geçişi daha hafif yaşamalarını sağlayacaktır.

- Eğitmenler ve ebeveynler, çocukların zayıf yönleri yerine güçlü yönlerine odaklanarak onları cesaretlendirmeli. Bu, çocukların kendilerine olan güvenlerini artırarak geçiş dönemi kaygılarını azaltacaktır.

- Okula uyum sürecinde çocuğunuzla, okul ve öğretmenleri hakkında olumlu konuşmak, okulun güvenli ve keyifli bir yer olduğuna dair inancınızı paylaşmak, uyum sürecini kolaylaştırır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)