adscode
adscode

Orman Mühendislerinden Kadro Talebi

2014 yılında Orman mühendislerine KPSS Haziran atamalarından evvel 2014 kadro talebi;

Orman Mühendislerinden Kadro Talebi
Türkiye'den Haberler
''Türkiye'nin ve dünyamızın geleceği olan ormanlarımızın orman varlığının, yaban hayatı, yer altı ve üstü kaynaklarının, kısacası ormanı oluşturan tüm bileşenlerin sürdürülebilirliğini sağlayan orman mühendislerinin sorunu bahsettiğimiz, bu paralelde bu kutsal amaç için eğitim almış ve mesleğini gerçekleştirmek için atama bekleyen 6000den fazla orman mühendisinin serzenişidir bu.
Bu sorun yaşanabilir bir dünyaya katkı sağlayacak orman mühendislerinin sorunu olduğu kadar dünyamızın ve ülkemizin orman varlığı, yaban hayatı, suyun devamlılığının sağlanması, ekolojik dengenin korunabilmesiylede alakalı...

6000 den fazla orman mühendisinin işsiz olduğu ve istihdam sağlanması için yetkili mevkilerin bir an önce harekete geçmesi, personel politikalarının gözden geçirilmesi ve 2014 yılında Orman mühendislerine Kpss Haziran atamalarından evvel 2014 kadro verilmesi talepleri ile Atanamayan Orman Mühendisleri, Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Orman Mühendisleri Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Türk Tarım Orman-Sen temsilcisi katılımlarıyla 16.12.2013 tarihinde Ankara Orman Mühendisleri Odası Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapılmıştır.
 
Basın Açıklamasının içeriği:
"Bu bir serzeniştir!
Atama bekleyen Orman Mühendislerinin serzenişi! Ülkemizde 2013 yılında meydana gelen Orman yangınları ile orman varlığımız ciddi zararlar görmüş ve milletimizi özellikle 6000 işsiz orman mühendisini derinden yaralamıştır. Her ne kadar yangınların sebepleri ihmal, dikkatsizlik veya kasıt olarak bilinse de, ormanlarımızın en büyük koruyucuları olan şef, orman muhafaza memurları ve orman işçi sayısının beklentinin altında olması da en önemli etkendir. 2014 KPSS sınavına girecek Orman Mühendisi sayısı 6000 ve Orman Fakültelerinde iki yılda toplam 1590 Orman Mühendisi mezunu olmasına rağmen, 2 yılda atanan arkadaşların sayısı 300-400 yani mezun arkadaş sayısının çeyreği bile olamamaktadır! AB ülkelerinde bir şefliğe düşen orman alanı ile ülkemizde bir şefliğe düşen orman alanı arasında aşırı bir uçurum bulunmaktadır. Bakanlar Kurulu ile KHK’nin onaylanmasına rağmen ihdas edilen 939 Orman Mühendisinden 2012 yılında 298 kadro alınmış ancak 641 kadro verilmemiştir. 2013 yılında Orman Genel Müdürlüğü’nün ek kadro talebi de Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmemiş ve 2013 Haziran ayında OGM’ye 246, Bakanlığa ise komik bir rakam olan 10 kişilik Orman Mühendisi kadrosu tahsis edilmiştir. Kasım ayı için Orman mühendisleri 500 kadro beklerken OGM’ye 4 kadro tahsis edilmiş ve 6000 işsiz Orman mühendisinin umutları yok edilmiştir. Şubatta öğretmen almayacağız ve Haziran da ise 34000 Dr, 4000 Öğretim görevlisi olmak üzere toplam 74000 kadro alacağız diyen hükümet; öğretmenlerin 24 kasımda küçük çaplı bir eylemi gerçekleştikten sonra çark ederek Şubatta 10000, Haziran da ise 40000 kadro öğretmen alacağız diyerek hedeflerinden ödün vermişlerdir. Bizler öğretmen veya sağlıkçı alımına karşı değiliz ancak hükümetin kadro konusunda adil davranmasını beklemekteyiz. 2014 yılı itibarı ile hem genel kadroların az alınması hem de emekli olacakların yerine yeni kadroların verilmemesi durumu karşısında kara kara düşünmekteyiz. Orman ve Su İşleri bakan yardımcılarımız, Müsteşarımız Lütfü AKÇA ve OGM müdürümüz İbrahim ÇİFÇİ ile yüz yüze yapılan görüşmelerde OGM’nin ciddi sayıda şef ihtiyacının olduğu gerçeği kabul edilmiş ancak 2014 kadroları hakkında umut verici açıklama yapılmamış aksine devletten ümidimizi kesip özele yönelmemiz konusunda telkinde bulunmuşlardır. Ülke ormanlarının %99 devletin yönetiminde olan bir ülkede hala neden bu kurumun ve ülke ormanlarının geleceği hiçe sayılmaktadır.
 
Son atama dönemine girmiş bulunmaktayız. Sosyal medya üzerinden kadrolardan sorumlu bakanlarımıza kadro isteklerimizi iletmemize rağmen herhangi bir cevap alamamaktayız. Şimdi sormak istiyoruz! Milli Servette çok büyük bir yeri olan Ormanlarımız için binlerce şef ihtiyacı bulunurken 2013 yılı için 1.000 kadro talebi Maliye Bakanlığınca neden kabul edilmemiştir. Bizler ‘Atanamayan Orman Mühendisleri’ olarak maliyeden 50000, 30000, 10000 kadro istemiyoruz, sadece 2014 Haziran için 2014 kadro istiyoruz. 2002-2013 arasında istatistikler incelendiğinde Bakanımızın Bakanlık ve OGM için talep ettiği kadrolar Maliye Bakanlığı tarafından hiçbir zaman tam verilmemiş, sürekli %50’ye yakın kesilmiştir.
 
Sürekli eski hükümetleri baz alarak bizim hükümetimiz döneminde çok orman mühendisi alındı diyen ve bizleri duymayan, Ormandan ziyade suya önem veren ve tweter üzerinden kendisine mesaj göndermememiz için çoğu arkadaşa engel koyan Orman ve Su İşleri bakanımız sadece su bakanımıdır? Sayın Bakanımız kadro talep ederken neden 1000 rakamını geçememektedir? 2B arazisinden yaklaşık 15-20 Milyar TL kazanç elde edileceği tahmin edilirken toplamda 2000 Orman Mühendisi kadrosunu onaylamayan bakanlarımız kadro konusunda keyfi davranmaktadır. 2013 yılı için kurumların kadro talebi göz önüne alındığında ve istatistikler incelendiğinde en az kadro talep eden kurumlar arasında OGM, bakanlıklar arasında ise Bakanlığımızın ilk 3 arasında bulunduğu görülecektir.
 
Ataması yapılmayan Orman Mühendislerine 2014 KPSS den önce 2014 kadronun verilmesini arzu ediyor ve ısrarla istiyoruz. Ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve bakımını yapmak için 6000 orman mühendisi hazır beklemektedir. Kadroları belirleyen Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı kadro konusunda sürekli topu Sayın Başbakanımıza atmaktadır. Bu konuda Sayın Başbakanımızın gerekli adımların atılması için sorumlu bakanları ile görüşüp bizlere yardım edeceğini düşünerek bu bildiriyi yapıyoruz. Sn. Başbakanımızın önüne gelecek 2014 kadroyu imzalamasını bekliyor ve verilecek kadro sayısının 21 Mart 2014 Dünya Orman gününde açıklanmasını özellikle istiyoruz. Ayrıca 2010 KPSS puanı ile 2012 de atanan arkadaşlarımızın 2014’te tekrar tercih yaparak kadroları yakmamaları için kendilerine muvafakiyetin verilmemesini özellikle istiyoruz. Zaten kadrolarımız az birde bu yüzden azalmasın. Sesimizi duymak istemeyen yetkililere 21 Mart 2014 tarihinde bir kez daha bildiri yapacağımızı şimdiden ilan ediyoruz. Ormansız yurt vatan değildir. Ormanlar milli servettir. Orman yurdun hem süsü, hem gücüdür. Herkese teşekkür ederiz.''
 
ATANAMAYAN ORMAN MÜHENDİSLERİ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)