adscode
adscode

Piri Reis Üniversitesi'nden Dr. Bülent Sözer’e "Fahri Profesörlük” Unvanı

Türkiye’de Deniz Ticaret Hukukunun duayen ismi Dr. Bülent Sözer’e "Fahri Profesörlük” unvanı verildi.

Piri Reis Üniversitesi'nden Dr. Bülent Sözer’e "Fahri Profesörlük” Unvanı
Üniversite

Piri Reis Üniversitesi Senatosu tarafından oybirliği ile alınan bir kararla “Fahri Profesörlük” unvanı verilen Dr. Bülent Sözer, çok sayıda kitap ve makale yayınladı. Üniversitede yapılan bir törenle “Fahri Profesörlük Beratı” verilen Dr. Bülent Sözer, hukuk literatürüne yaptığı katkıların bu şekilde onurlandırılmasını büyük bir kadirşinaslık örneği olarak değerlendirdi.

Törene katılan Deniz Hukuku tatbikatçıları "Dr. Bülent Sözer’in kaleme aldığı kitap ve makalelerle uygulamacılara yol gösterdiğini" belirtti.

İngiltere'nin önde gelen Deniz Hukuku merkezlerinden Swansea Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden olan Dr. Bülent Sözer, ayrıca Institute of Shipping and Trade Law Gemicilik ve Ticaret Hukuku Enstitüsü’nde de ders ve seminerler veriyor.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1965 yılında mezun olan Bülent Sözer,1973 yılında “Taşıyanın gemiyi sefere hazırlama borcu” konulu tezi ile hukuk doktoru olmuş ve 1974 yılında, hukuk müşaviri olarak Türk Hava Yolları A.O.'na intisap etmiştir. Serbest avukatlık ve hukuk müşavirliği görevlerine paralel olarak üniversitelerdeki derslerine büyük önem veren Dr. Sözer, Boğaziçi ve Koç Üniversitelerinde uzun yıllar ders vermiştir. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde misafir öğretim üyesi olarak ders veren Sözer, 2005 yılında emekli olmuş ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne intisap ederek, 12 yıl süreyle lisans ve yüksek lisans seviyesinde olmak üzere, Deniz Ticareti Hukuku ve Uluslararası Taşıma Hukuku derslerini vermiştir.

Dört yıldır Piri Reis Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak ders veren Dr. Bülent Sözer, aynı zamanda Üniversite’nin Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Müdürüdür.

Dr. Sözer İngiltere’deki Swansea Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi’nin bünyesindeki “Institute of International Shipping and Trade Law “ Gemicilik ve Ticaret Hukuku Enstitüsü akademik kadrosunda yer almaktadır. Ayrıca, dünya denizcilik camiasının en eski ve köklü üst kuruluşu olan “Comite Maritime International” ın, Ship Nomenclature ve Unmanned Ships Komisyonlarının üyesidir. İngiltere’nin hukuk kitapları yayınlayan kitabevleri arasında önde gelen “Informa/Routledge” yayınevi, mürettebatsız gemiler hakkında “Unmanned Ships and the Law” başlıklı, yaklaşık 270 sayfalık bir kitab yazmasını Dr. Bülent Sözer’den rica etmiştir.

Törende konuşan Piri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan, “Ülkemizi Comite Maritime International’da temsil eden Hukuk Fakültemizin en sevilen öğretim üyelerinden olan Dr. Bülent Sözer’in ulusal ve uluslararası düzeyde yayınları ile hukuk literatürüne büyük katkıları olduğu kuşkusuzdur” dedi. Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran da yaptığı konuşmada "Dr. Bülent Sözer gibi önemli bir hukuk otoritesinin üniversitede görev almasını memnuniyetle karşıladıklarını” belirterek, Piri Reis Üniversitesinin bölgemizin önemli bir Denizcilik Üniversitesi niteliğini kazandığını vurguladı. Aynı törende uzun yıllar Piri Reis Üniversitesinde dersler veren Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO uzmanı Japon Makine Mühendisi Seigo Hashimoto’ya da Fahri profesörlük unvanı verildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)