adscode
adscode

Prof. Dr. Ümit Özdağ “Atatürk milliyetçiliği diye bir milliyetçilik yoktur”

Prof. Dr. Ümit Özdağ, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen “Atatürk'ü Anlamak” konulu konferansta, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun temelini oluşturan Türk milliyetçiliği fikridir.…

Prof. Dr. Ümit Özdağ “Atatürk milliyetçiliği diye bir milliyetçilik yoktur”
Üniversite
 
İstanbul Aydın Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi  “Atatürk'ü Anlamak” konulu bir konferans gerçekleştirdi Florya Yerleşkesinde düzenlenen konferansa akademisyen Prof. Dr. Ümit Özdağ konuşmacı olarak katıldı.
 
Konferansta Milli Mücadele Dönemi'nde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti üzerindeki ikna rolüne değinen Prof. Dr. Özdağ, “Mustafa Kemal, art arda Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı gibi savaşlar yaşamış, ağır yaralar ve büyük kayıplar yaşamış bir milleti yeni bir savaşa, milli mücadeleye ikna etme misyonu üstlenmiştir. Atatürk’ün askeri dehasının yanında siyasi dehası da belirgin bir şekilde burada ortaya çıkıyor. 19 Mayıs 1919 tarihinde bir referandum yapılsaydı, buradan milli bir direniş çıkmazdı,” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında Atatürk milliyetçiliği gibi bir nitelendirmenin doğru olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Özdağ, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun temelini oluşturan Türk milliyetçiliği fikridir. Bazıları buna yanlışlıkla Atatürk milliyetçiliği diyor. Bu çok büyük bir yanlışlıktır. Atatürk milliyetçiliği diye bir milliyetçilik yoktur. Yani Atatürk, kendi milliyetçisi değildir. Bunun adı Türk milliyetçiliğidir. Atatürk’ün yorumladığı şekilde Türk milliyetçisi derseniz bu doğrudur,” değerlendirmesinde bulundu.
 
Konuşmasının sonunda Türkiye’nin güncel sorunlarına da dikkat çeken Özdağ, “Bugün Türkiye’nin bazı sorunları var. Bu sorunlar bizi karamsarlığa sürüklememeli. Türkiye’yi bölmek isteyenler, bu topraklarda başka bir devlet kurmak isteyenler var. Benim samimi inancım şudur ki; Türkiye, bu sorunları aşacaktır. İlerleyen dönemde daha zor günler yaşayabiliriz. Belki daha dibe vuracağız. Ama ondan sonra bir derlenme, toparlanma sürecine girileceğini düşünüyorum,” dedi.
 
 
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)