adscode
adscode

Şampiyonlardan başarı tüyoları

Geçen yılın şampiyonlarından öneriler şöyle: Tempoyu hafifleterek son birkaç güne kadar deneme sınavı çözün, çıkmış soruları inceleyin, yanlış yaptığınız konuları tekrar edin, stresinizi yönetin, uyku düzeni ve beslenme rutininizi bozmayın!

Şampiyonlardan başarı tüyoları
YKS
Güncelleme : 15-Jun-23 16:11

Üniversiteye girişte uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2023 YKS’ye tüm zamanların rekoru kırılarak 3 milyon 498 bin 18 aday başvurdu. Aday sayısının artması, yarışı da zorlaştıracak. O nedenle son 10 güne girilirken heyecan doruğa ulaştı. Peki, son günler nasıl geçirilmeli? Kalan sürede başarıyı artırmak için neler yapılmalı? Bu soruları YKS’de şampiyon olan ve şimdi Türkiye’nin en gözde üniversitelerinde okuyan öğrencilere yönelttik. YKS 2022’de Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) ve Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) birinci olanların başarıya giden yolda yaptıkları ve bu yıl sınava girecek adaylara önerileri şöyle:

’Stresinizi yönetin’

Bahadır Selim Bakla (AYT-Sayısal): İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandım. Bu başarımı tek bir öncülle açıklamak mantıklı olmaz. Aile arkadaş ve karakterimin birleşimi olarak söyleyebilirim. Adaylar, kalan sürede açıklarını kapatmalı. Özellikle son iki hafta çok önemli, stres yönetimini geliştirmeliler.

Yusuf Erdoğan (AYT-Sözel): Daha çok kendimi rahatlatacak çalışmalar yaptım. Tempoyu hafifleterek son birkaç güne kadar deneme sınavı çözmeye devam ettim, yanlış yaptığım konuları ve önceki ders notlarımı tekrar ettim. Çıkmış sorulara önem verdim. Sınav anındaki olası senaryoları kurguladım ve elimden geleni yaptığımı düşünerek sınavı çok büyütmemeye çalıştım. Beslenme rutinimi değiştirmedim ve uyku düzenime dikkat ettim. Şu anda ise Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünde okuyorum.

Zeynep Dila Kuyucu (TYT ve YDT İngilizce): Son iki haftada çok fazla branş denemesi çözdüm. Adayların MEB kitaplarını okumaları da yararlı olacaktır. Son ana kadar çalışmalarını öneriyorum. Ben sınav sabahı ve TYT ile AYT arasında bile çalışmıştım. Zayıf oldukları konuları tekrar edebilirler, iyi bildikleri konularda detaylara odaklanabilirler. Sınavda çözme sırasıyla oynamalarını önermem. Ayrıca sınav ne kadar iyi veya kötü geçerse geçsin, streslerinin soruları çözmelerini engellemesine izin vermesinler. Son ana kadar odaklanmaya çalışsınlar ve karamsar düşüncelere kapılmasınlar. Şu anda Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde okuyorum.

Deneme çözmeye devam

Selin Aşıkkiraz (AYT - Eşit Ağırlık): Hep düzenli çalışan bir öğrenciydim. Son sene de aksatmadım, düzenli tekrarlar yaptım ve çok fazla deneme sınavına girdim. Adayların kalan süreyi deneme sınavlarına girerek ve sadece kendilerine odaklanarak geçirmelerini öneririm. Ayrıca konular bitmemiş, eksikler olsa bile panik olmadan düzenli programlarla ilerlemelerini tavsiye ederim. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde okuyorum. Tüm dersler ve süreçle ilgili tecrübelerimi, Youtube kanalımda da ayrıntılı aktarıyorum.​

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)