adscode
adscode

Selçuk Öğretmen ikinci kez dünyanın en başarılı 20 genci arasında

İkinci kez dünyanın en başarılı 20 genci arasına giren Selçuk Yusuf Arslan, halk oylamasında birinci olmak için oy bekliyor.

Selçuk Öğretmen ikinci kez dünyanın en başarılı 20 genci arasında
Eğitim
Güncelleme : 01-Aug-23 05:37

Junior Chamber International (JCI), tarafından düzenlenen ve dünyanın en saygın ödüllerinden olan “Ten Outstanding Young Persons Of the World (TOYP)” programı her yıl 10 genci farklı kategorilerde dünyanın en başarılı genci seçiyor.

Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Selçuk Yusuf Arslan da 2023 küresel yarışmasında dünya genelinde ilk 20’ye adını yazdırdı. 2022 yılında JCI Türkiye tarafından Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik kategorisinde Türkiye’nin en başarılı genci seçilen Dr. Arslan 80 ülkeden yapılan 150’den fazla ulusal birinci arasından sıyrılmayı başardı. Arslan’la birlikte Türkiye ilk 20’de Begüm Esra Aytan, Dr. Arif Engin Çetin ve Dr. Uğur Tanrıverdi olmak üzere dört finalistle temsil ediliyor.

8 Ağustos’ta bitecek

JCI tarafından düzenlenen halk oylaması 8 Ağustos 2023’e kadar devam edecek. Jüri kararı ve halk oylaması sonucunda dünyanın en başarılı 10 genci 14-18 Kasım 2023 tarihlerinde İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek ödül törenine davet edilecek.

Dr. Arslan 2018 yılında İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet kategorisinde Türkiye birincisi olduktan sonra 2019 yılında küresel yarışmada ilk 20’ye kalma başarısı göstermişti. 2022 yılında bu kez Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik kategorinde fark yaratan çalışmaları ile Türkiye birincisi seçildi. 2023 küresel yarışmada da ikinci kez dünyada ilk 20’ye seçildi. Arslan’ın kodlama eğitimi ile çevre eğitimini bütünleştirdiği modeli, STEM Stands Together projesi ile farklı kültür ve dillerden gelen öğrencilerin daha nitelikli eğitim almasına katkısı JCI tarafından öne çıkarıldı.

‘Öğretmenlere cesaret verecek’

Ödülün önemi hakkında bilgi veren Arslan “JCI dünyanın en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri ve çalışmalarımın JCI tarafından takdir edilmesi gerçekten gurur verici. İki kez farklı kategorilerde Türkiyenin en başarılı genci seçildim ve JCI Türkiye tarafından dünyanın en başarılı genci yarışmasında aday gösterildim. 2019 yılından sonra tekrar ilk 20’deyim. Şu an bir halk oylaması var. Jüri üyelerinin kararı daha etkili olacak ama oylamanın da jüri kararında etkisi var. Bu nedenle sosyal medya çalışmaları yapıyorum. Umarım bu yıl en başarılı 10 genç arasına girerim. Bu başarıyı kazanmam dünya üzerindeki tüm öğretmenlere de cesaret verecektir” dedi.

Oylamaya https://official.jci.cc/#/home?publicvoting=publicvoting_2 adresinden ulaşılabiliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)