adscode
adscode

Sigara yasağında 5 metre kuralı geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigarayla mücadelede ikinci önlem paketi hazırladıklarını açıkladı.

Sigara yasağında 5 metre kuralı geliyor
Türkiyeden Haberler
Sigarayla mücadelede ikinci önlem paketi hazır. Yeni düzenlemede açılır kapanır alanların kapalı sayılması ve sigara içilebilen alanın binadan 5 metre uzak olma zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca sigara markası çok küçük ve görülmesi zor yerde olacak, geri kalan yüzeyin tamamı uyarılardan oluşacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigarayla mücadelede ikinci önlem paketi hazırladıklarını açıkladı. Hem bilinçlendirme kampanyası hem de yasal mücadeleyi içeren ikinci bir çalışma yapıldığını kaydeden Akdağ, düzenleme taslağının Bakanlar Kuruluna sunulduğunu bildirdi. Akdağ, en kısa sürede yeni düzenlemeyi yasallaştırmak istediklerini söyledi.

KAÇAKLAR ÖNLENECEK

Hazırlanan ikinci önlem paketinin temel unsurları ise şöyle: Sigara markası çok küçük ve görülmesi zor yerde olacak ve geri kalan yüzeyin tamamı uyarılardan oluşacak. Sigaraların satış noktasındaki görünürlüğü yeniden düzenlenecek ve kesinlikle içi görünmeyen kapalı kutularda bulunacak. Kafe, restoran ve eğlence yerlerinde sigara içmeye izin verilen, üstü ve yanları açılır - kapanır alanlar da "kapalı alan" sayılacak ve sigara içilmesi yasaklanacak.

Eğlence yerleri, kafe ve restoranlarda, otellerde kapılardan en az 5 metre uzaklıkta sigara içilebilecek. Sarma tütün olarak adlandırılan, sigara sarmaya uygun kıyılmış tütün satışına yönelik kısıtlayıcı düzenleme yapılacak. Bu ürünlerin vergisiz, kayıt dışı ya da kaçak olarak satılması önlenecek.

CEZAMI ÖDER DEVAM EDERİM YOK

Recep Akdağ, işletmelerin cezayı ödemeye razı olarak sigara içmeye izin vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Cezaların katlanarak büyüyeceğini devamı halinde ise mutlaka kapatma cezası verileceğini belirtti.


Yeni şafak

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)