adscode
adscode

Sınav koçunuz cebinizde

Aplikasyon mağazalarında eğitime yönelik öyle uygulamalar var ki! Konu anlatımları, soru bankaları, sınav çizelgeleri, hatırlatıcılar...

Sınav koçunuz cebinizde
Bilim Teknoloji
Büşra Uğraş-Star

Tatil bitti, okul zili çaldı. Ama artık ders çalışma vakti geldi diyerek çocuklarınızın elinden telefonları ve tabletleri almayın. Çünkü başarılı bir okul yılı için çocuğunuzu sosyal mecralardan ve teknolojiden uzaklaştırmanıza hiç gerek yok. Anaokulundan üniversiteye hatta sonrasına bile hitap eden, okula yardımcı aplikasyonları indirip hem ders çalışabilir hem de eğlenebilirsiniz.

HAZIRLIK SÜRECİNİN KAHRAMANI

Aplikasyon mağazalarında üniversiteye hazırlanan öğrenciler için birbirinden güzel uygulamalar bulunuyor. Bunlardan biri de ‘Sınav.’ YGS ve LYS hazırlık sürecindeki öğrenciler, çözdükleri testlerden not, eksiklerini kontrol edebilir. Uygulama içinde üniversite sınav konularının tam listesi de bulunuyor. Sınav hazırlık dönemindeki öğrenciler ayrıca Sınavmatik, AOFApp, videolu konu anlatımı imkanı sunan Dershane ÖSYM, LYS, YGS Videolu Konu Anlatımı Uygulaması, Matematik, Edu Mobil, Matematik Kazandıran Sorular ve Noktalama İşaretleri, Kimya gibi birbirinden faydalı aplikasyonları indirip dilediği gibi ders çalışabilir.

ELLERİ YORULMASIN

Okula yeni başlayan ve sürece adapte olmak isteyen yeni jenerasyon çocukları, mini mini birler için bir çok uygulama bulmak mümkün. Bunların en kullanışlılarından biri ‘El yazısıyla yazmak: yazma ve okul için alfabenin harflerini öğrenin’ adlı aplikasyon. Okuma-yazma öğrenme döneminde çizilen çizgiler, el yazısı pratikleri uygulama sayesinde akıllı telefon ve tabletlerde çok daha eğlenceli hale geliyor. Ayrıca kalem tutmaktan ağrıyan ellere son verebilir, silgi atıklarını ve kağıt israfını da önleyebilirsiniz.

YABANCI DİLİNİZİ GELİŞTİRİN

Çoğu öğrenci için okul yıllarının en çileli derslerinden biri yabancı dil olmuştur. Kelime ezberlemek, kalın sözlükleri taşımak, sayfa sayfa yazı yazmak, cümle kalıplarını bilmek çoğu zaman çok zor gelir, ne kadar önemli bir ders olursa olsun yine de üzerine yeteri kadar düşülmez. Sosyal medyanın etkisiyle küçülen dünyada yabancı dilin önemineyse vurgu yapmaya gerek bile yok. Uygulama mağazalarında bu çileyi sona erdirebilecek birbirinden güzel aplikasyonlar bulunuyor. En çok kullanılanlarsa Tureng Sözlük, Sesli Sözlük, Google Translate ve sınava hazırlananların kelime haznesini genişletebileceği YDS Kelime adlı uygulamalar tavsiye edilebilir.

KENDİNİZİ KONROL EDİN

Okulda başarılı olmanın anahtarlarından biri de kendi başarı istatistiklerini düzenli olarak takip etmek. Hem anne-babalar hem de öğrenciler için yararlı uygulamalardan biri de ‘Ortalama.’ Okul notlarınızı takip etmenize yarayan aplikasyon, aynı zamanda girdiğiniz notların ortalamasını alarak, size anlık karne ortalamanızı ve belge alıp alamayacağınızı gösteriyor. Sosyal medyayla senkronize çalışabilen yazılım sayesinde notlarınızı Twitter ve Facebook’taki arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Benzer uygulamalar açık öğretim için de geçerli Sınava Doğru, adlı uygulama sınav çizelgenizi takip etmek için birebir!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)