adscode
adscode

"Sözleşmeli istihdam son bulmalı"

BASK Genel Sekreteri ve Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, sözleşmeli memurlar ve yardımcı hizmetler sınıfına dair açıklamalarda bulundu.

"Sözleşmeli istihdam son bulmalı"
Sendikalar

Kamuda sözleşmeli ve mülakatlı alımlara karşı çıktıklarını ifade eden ÖĞRETİCİ , tüm çalışanların kadrolu olarak atanmasını istedi. Kamu çalışanlarının farklı istihdam modelleri ile çalıştırılmasının doğru olmadığını ifade ederek ‘’Tüm kamu çalışanlarının 657 Sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 4-A maddesi çerçevesinde kadrolu istihdam edilmeli; adaletsizliklere yol açan mülakat uygulaması, göreve başlamalar ve görevde yükselmeler dahil tüm alanlarda kaldırılmalıdır” dedi.

4688 sayılı kanuna göre her yıl Mart ve Kasım aylarında gündemli toplanması gereken Kamu Personeli Danışma Kurulunun(KPDK) 2019 Mart ve Kasım aylarında toplantı yapmadığını ifade eden ÖĞRETİCİ , sadece Aralık ayının 19’unda gündemsiz toplanan ve bir sonuç elde etmeden bir sonraki toplantı için gündemli oturup konuşulma kararı alınan KPDK’nın bugüne kadar 14 kez toplandığını ve hiçbir sonuç elde edilmediğinin altını çizdi. ‘KPDK memuru oyalama kurulu olmaktan çıkarılmalıdır’ ifadelerini kullandı.

Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması gerektiğini ifade eden ÖĞRETİCİ ‘Taşeron işçilerinin kadroya geçirilmelerinden sonra anlamı kalmamış olan,   zaten tamamına yakını lise, ön lisans ve lisans eğitimini tamamlamış olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin bu sınıf kaldırılarak eğitim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmesi’ gerektiğini vurguladı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)