adscode

TED Hatay Koleji bir ilke imza attı

Bilimin en eğlenceli hali High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı ve Akıl Oyunları Dersi TED Hatay Koleji’nde...

TED Hatay Koleji bir ilke imza attı
İlkokul
TED Hatay Koleji, dünyada her yıl 2 milyon çocuğa ulaşan “High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı”na dahil olarak Hatay’da bir ilke imza attı. Program çerçevesinde anasınıf ve ilkokul öğrencileri bilimi deneyimleyerek öğrenme imkanı bulacak.

TED Hatay anasınıfı ve ilkokul öğrencileri, High Touch High Tech programları ile bilimin sıra dışı dünyasını eğlenerek ve deneyimleyerek yaşayacaklar. “Çoklu Zeka Kuramı”nın esasını oluşturan High Touch High Tech programları ile 4-12 yaş grubu öğrenciler görsel, sözel, bedensel ve iletişim eksenli yeteneklerini geliştirerek minik bilimciler olarak hayata ilk adımlarını atacaklar. Bu bilgilerini yine okulda uygulanan Akıl Oyunları dersiyle pekiştirecekler. TED Hatay Koleji kurucu temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Özat çocukların doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamak, onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla programı ve akıl oyunları dersini okul müfredatına dahil ettiklerini açıkladı. 

TED HATAY KOLEJİ AKIL OYUNLARI DERSİ İLE ANASINIFLARINDA FARK YARATIYOR !
TED Hatay Koleji Kurucu Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Özat, “2015-2016 eğitim-öğretim yılında yine Hatay’da bir ilke imza atarak Akıl Oyunları sınıfı oluşturduk. Akıl Oyunları eğitimi ile anasınıfı öğrencilerinin düşünme becerilerini geliştirerek karşılaştıkları problemler karşısında orijinal ve yeni çözüm yolları geliştirmeleri, pratik düşünmeleri, sorun durumunda doğru kararlar verebilmeleri gibi bir dizi beceri ve yeterliliklerin geliştirmesini amaçlıyoruz” dedi. 

BİLİMİ YAŞAYARAK TECRÜBE EDECEKLER
High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı programının 1994′ten bu yana geliştirilerek dünyanın en önemli eğitim kurumlarında deneyimlendiğini ve çok başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Doç. Dr. Mustafa Özat; “Bu program çocukların doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe edinmelerine; kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunarak sorumlu, sorgulayan, paylaşımcı ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek olacak. Bilim deneyleri programlarımız çocuklarımızın ilişkilendirme ve analitik düşünme becerilerini artırırken takım çalışmasını da teşvik edecek. Bilime ve doğaya karşı olan doğal meraklarını güçlendirecek” dedi.

DERSLİKLER LABORATUVARA DÖNÜŞTÜ
Genel Kordinatör Serdar Aydın ve İlkokul Müdürü Tuncay Göksu tarafından programın okul müfredatını destekleyecek şekilde uyarlandığını belirten Doç. Dr. Mustafa Özat, “50 haftalık program müfredat içeriğinin temelinde; laboratuvar ortamında ortalamada 1,5 saat süren ve 4-5 farklı etkinliği kapsayan yeni bir konsept var. Bu sayede programa katılan tüm çocuklar bilimin her alanında kendini geliştirmiş olacaklar. Program çerçevesinde laboratuvarlara dönüşen dersliklerde çocuklarımız öğrendikleri konuları uygulamalı olarak deneyimliyor ve pekiştirecek. Elektriğin olağanüstü serüvenini, hayvanların dünyasını, mutfaklarının aslında bir laboratuvar olduğunu, beş duyumuzla neler yapılabildiğini, küçük doğa olaylarının nasıl yaratılabildiğini, küresel ısınmaya ve çevre kirliliğine duyarlılık geliştirilmesi gerektiğini eğlenerek, her birinin aktif katıldığı deneylerle yaşayarak öğrenecek” diyerek programın ana çerçevesini anlattı.

ÖĞRENCİ VE VELİ EVDE BİRLİKTE DENEY YAPABİLECEK
Doç. Dr. Mustafa Özat, High Touch High Tech programının çocuklara en büyük katkısının deney yapma imkanının evlere de taşınabileceği olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Mustafa Özat, “Öğrenciler katıldıkları her programın sonunda ya o gün yaptıkları bir deney çıktısını ya da kullandıkları bir deney malzemesini eve götürebiliyor. Veli bilgilendirme formuyla hem çocuklar velileriyle beraber deneyleri tekrar edebilecekler hem de eğitimlerin sonunda da evlerinde mini bir deney setine sahip olacaklar” şeklinde konuştu. 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)