adscode
adscode

TEVİTÖL, DAT’ta dünya finalleri’ne katılmaya hak kazandı

Destination Imagination Affiliate Tournament (DAT)’ta TEVİTÖL 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan, “We Are DIying!” adlı takım, doğaçlama kategorisi lise seviyesinde Türkiye birincisi olmuş ve 23-26 Mayıs…

TEVİTÖL, DAT’ta dünya finalleri’ne katılmaya hak kazandı
Okullardan Haberler
Destination Imagination yaklaşık 40 yıldır faaliyette bulunan, sanatı, bilimi ve teknolojiyi merkezine alan, yaratıcı problem çözme ve takım çalışmasını başarılı bir şekilde destekleyen dünyanın en büyük yarışmalar bütünüdür. Merkezi ise, Tennessee eyaleti, Knoxville şehrindeki Tennessee Üniversitesi kampüsüdür.

Her sene, 150 binden fazla öğrenci, Amerika’da 48 eyalet, ve 30 ülke yarışmalara katılmaktadır. Dünya Finalleri’ne katılan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyse farklı kategorilerinde yaratıcılıklarını sergilerler.

Yarışmada 6 kategori bulunur. Bu kategoriler teknik, bilimsel, mühendislik, güzel sanatlar, doğaçlama ve toplum hizmetidir. Öğrenciler minimum 2, maksimum 7 kişi olmak üzere takımlarını kurarlar. Takım üyeleri takım lideriyle birlikte önce ulusal sonra da uluslararası yarışmaya katılırlar.

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), 2015 ve 2016 yıllarında iki kez bilimsel kategorisinden Türkiye birinciliği elde etmiş olup, ilk birinciliklerinde Amerika’da sponsorların da yardımıyla Türkiye’yi temsil etmişlerdir.

Bu yıl 15-18 Şubat tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleştirilen Destination Imagination Affiliate Tournament (DAT)’ta TEVİTÖL 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan, “We Are DIying!” adlı takım, doğaçlama kategorisi lise seviyesinde Türkiye birincisi olmuş ve 23-26 Mayıs tarihleri arasında Amerika’da yapılacak olan Dünya Finalleri’ne katılmaya hak kazanmıştır. Doğaçlama kategorisine yarışmacılar çeşitli kategorilerden on iki kâşif, on iki kültür ve her kültüre ait birer hazine belirlemiş ve yarışma sırasında rastgele olarak kendilerine verilen iki kâşif, bir kültür ve beklenmeyen bir mekân ile iki dakika içerisinde beş dakikalık bir oyun hazırlarlar. Bunlara ek olarak oyun sırasında öğrenecekleri bir engelden kurtularak hazineye ulaşmaları gerekmektedir. Oyun, jüriler tarafından yaratıcılık, takım çalışması ve uyumu, hikâyenin akışı gibi kriterler üzerinden puanlandırılır. Doğaçlama kategorisinden alınan puanlar, anlık görevde alınan puanlarla toplanır ve en yüksek puanı alan takımlar dünya finaline gitmeye hak kazanır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)