adscode
adscode

Türk Profesöre 2.5 Milyon Euro'luk Destek

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden Prof. Dr. Şule Alan, Avrupa Araştırma Konseyi tarafından Advanced Grant araştırma desteğiyle ödüllendirildi.

Türk Profesöre 2.5 Milyon Euro'luk Destek
Üniversite
Güncelleme : 11-May-21 17:20

Prof. Alan, bütçesi 2.5 Milyon Euro olan bu desteği “Sosyal İçerme ve Eğitimin Politik Ekonomisi: Etnik Çeşitlilik İçinde Sosyal Sermaye İnşa Etmek” isimli projesini hayata geçirmek için kullanacak.

Profesör Alan’ın projesinin ana amacı, çatışma ve ayrımcılıktan uzak, hoşgörü ve dahil etme ile karakterize edilen toplulukların oluşturulmasına yardımcı olmak için kanıta dayalı politika eylemleri sunmak. Proje, art arda dört yıl boyunca paralel olarak yürütülecek büyük ölçekli randomize kontrollü denemeleri (RCT’ler) içeren hafifletici ve önleyici eğitim müdahalelerini uygulamayi ve test etmeyi iceriyor. Bu projeyle, kitlesel göç akışlarından etkilenen topluluklarda etnik gruplar arası uyumu inşa etmeyi amaçlayan etkili eğitim politikaları tasarlamak için ihtiyaç duyulan kanıtları üretilrek, eğitimin hoşgörülü ve kapsayıcı nesiller yetiştirme konusundaki rolü ilk kez nesnel olarak ortaya çıkaracak.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)