adscode
adscode

TYT Matematik Soru Yorumları

2018 TYT Matematik Sınavı YÖK’ün açıkladığı sınav ve test içeriklerine uygun bir çerçevede hazırlanmış ancak ÖSYM tarihinin bugüne kadar yaptığı en kolay Matematik sınavı olmuştur.

TYT Matematik Soru Yorumları
Sınavlar
2018 TYT Matematik Sınavı YÖK’ün açıkladığı sınav ve test içeriklerine uygun bir çerçevede hazırlanmış ancak ÖSYM tarihinin bugüne kadar yaptığı en kolay Matematik sınavı olmuştur.

Matematik sınav soruları MEB öğretim programına uygun bir şekilde hazırlanmış olup sorularda herhangi bir bilimsel hata yoktur. Ayrıca müfredat dışı soru sorulmamıştır.

Matematik sınav sorularının ÖSYM’nin yayınladığı örnek TYT Sorularına benzer ve hatta zorluk seviyesi olarak bu sorulardan daha kolay olduğu söylenebilir.

Sınavda % 10 oranında olması beklenen çok zor sorulara ve % 20 oranında olması beklenen zor sorulara yer verilmemiştir. Bu nedenle ayırt edicilik ve sıralama özelliği bakımından çok yeterli olmayan bir sınavdır. Bu yönüyle Matematik sınav sorularının tamamını doğru yapan aday sayısının oldukça fazla ‘ binlerce aday ’ şeklinde olacağını düşünmekteyiz.

ÖSYM’nin YÖK’ün açıkladığı Temel Yeterlilik Testinin YGS den farkını sınav sorularına aktardığı ve buna uygun sorular hazırladığını ancak üst sıralarda yer alabilecek adayları sıralayabilecek soruların TYT de sorulmadığı görülmüştür. Buna bağlı olarak TYT sınavı heyecanını kontrol edebilen ve çok temel matematiksel ilişkileri bilen adayların yapabileceği bir sınav olarak karşımıza gelmiştir. Bu durum sınava ciddi bir şekilde hazırlanan adaylarda sınavda emeğinin karşılığını alamadığı hissini uyandırmıştır.

Sınavda Matematik testinde 30 tane Matematik , 10 tane Geometri sorusu yer almıştır. 1 tane Matematik sorusunda istatistik konusunda yer alan mod ve medyan kavramlarının tanımı üst metinde verilmiştir. 4 tane Geometri sorusunda da çok temel formüller olan (dairenin alanı , silindirin hacmi , düzgün çokgenlerde açı, iki nokta arası uzaklık) formülleri üst metinde yer almıştır.

Sorular incelendiğinde dili anlaşılır, soru içerisinde görsellerin çoğaldığı, doğrudan bilgi gerektirmeyen, işlem yükü olmayan ancak birbirine yakın soru senaryolarının aynı sınav içinde biraz fazla tekrar ettiği bu yönleriyle sınavda süreyi doğru kullanan adayların zorlanmadığı bir sınav olmuştur. TYT Matematik Sınavı Liselere Giriş Sınavında ( LGS ) sorulan matematik sorularından daha kolay ve daha kısa sürede yapılabilecek zorluk seviyesindedir. Bu anlamda bakıldığında adayların TYT de değil AYT de sıralanacağı , kısaca sınavın Pazar günü yapılacak Alan sınavlarına kaldığı söylenebilir.

İRDAY EĞİTİM KURUMLARI MATEMATİK BÖLÜM BAŞKANI
MEHMET İRDAY

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)