adscode
adscode

Ülkelere göre en çok hayal edilen meslekler

Dünya üzerinde en çok hayal edilen meslekler sıralandı. En çok istenen meslek hangisi? Öğretmenlik kaçıncı sırada? Türkler ne olmak istiyor? İşte cevaplar:

Ülkelere göre en çok hayal edilen meslekler
Eğitim
Güncelleme : 31-Jan-23 12:13

Google’ın 12 aylık arama verileri kullanılarak oluşturulan harita ile kariyer değişikliği amacıyla en çok bilgi alınmak istenen meslekler ortaya çıktı. 

Harita göçmenlere finansal hizmet sağlayan Remitly tarafından oluşturuldu. 200’e yakın iş türünü incelenerek oluşturulan haritaaya göre, pilotluk en çok aranan meslek oldu. 

Şirket, Ekim 2021 ile Ekim 2022 tarihleri arasında Google’daki “nasıl olunur” aramalarını analiz etti. Bu sayede dünya üzerinde en çok hayal edilen, en fazla insanın yapmak istediği mesleklerin bir haritası çıkarıldı. Çalışmaya göre bazı geleneksel meslekler, pek çok insanın hayalindeki yerini koruyor. Ancak milyonlarca insanın hayalinde yatan “günümüz meslekleri” de var.

Çalışmanın kapsamında yer alan bir yıllık süreçte dünya genelinde 930.630 insan Google’a “nasıl pilot olunur” sorusunu sordu. Pilot olma hayali kuran insanların en kalabalık olduğu ülkeler ise Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avustralya. Remitly tarafından hazırlanan raporda, pilotluğun “iyi ücretler ve pek çok avantaj” nedeniyle dünyadaki 25 farklı ülkede en çok hayal edilen meslek olduğu ifade ediliyor.


Ayrıca yazarlık, 75 farklı ülkedeki insanların hayallerini süsleyen mesleklerin başında geliyor. Hindistan, Güney Afrika ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde 800 binden fazla insan, gelecekte yazar olmanın hayalini kuruyor. Bununla birlikte en çok hayal edilen meslekler araştırmasını yapan şirketin raporlarına göre, yazarlığının dünya genelinde en çok hayal edilen ikinci meslek olmasının altında ilginç bir neden yatıyor. Araştırmacılar, “yazarlık” kavramının “gazetecilik, senaristlik veya edebiyatçılık” gibi yazarlığa dair farklı unsurlar için bir çatı niteliği taşıyabileceğini, bu nedenle listenin üst sıralarına taşınmış olabileceğini ifade ediyor.

En çok hayal edilen meslekler araştırmasına göre Türkiye’deki insanların en çok hayal ettiği meslek oyunculuk. Bununla birlikte oyunculuğun en çok hayal edildiği diğer ülke ise Avusturya. Dünya üzerinde en çok hayal edilen ilk 10 meslek ise şu şekilde:

1. Pilotluk

2. Yazarlık

3. Dansçılık

4. YouTuber’lık

5. Girişimcilik

6. Oyunculuk

7. Influencer’lık

8. Programcılık

9. Şarkıcılık

10. Öğretmenlik

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)