adscode
adscode

ULUSLARARASI DR. İBRAHİM ARIKAN MEF EĞİTİM KURUMLARI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BAŞLIYOR

MEF Eğitim Kurumları tarafından 1992 yılından bu yana fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması’’nın 28. yıl finalistleri belli oldu.

ULUSLARARASI DR. İBRAHİM ARIKAN MEF EĞİTİM KURUMLARI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BAŞLIYOR
Okullardan Haberler

MEF Eğitim Kurumlarının kurucusu merhum Dr. İbrahim Arıkan hatırasına “Uluslararası Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması” adı altında gerçekleşen uluslararası yarışmada finale kalan 90 proje, 07 - 09 Mayıs tarihleri arasında MEF Üniversitesi’nde yarışacak. Yarışmada dereceye girecek okullar ve öğrenciler, 10 Mayıs 2019 tarihinde MEF Okulları Ulus Kampüsünde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

MEF Eğitim Kurumlarının tarafından ülkemizde ve tüm dünyada fen bilimleri öğrenimini desteklemek ve bu alanda yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla ilk defa 1992 yılında organize edilen “Uluslararası Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nın 28. yıl finalistleri belli oldu.

Geçen yıldan itibaren “Uluslararası Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması” adı altında gerçekleşen söz konusu yarışmaya yurt içi ve yurt dışından başvuruda bulunan 701 proje arasından, toplam 90 proje ile fizik, kimya ve biyoloji dallarında finale kalmaya hak kazandı. Başta Türkiye olmak üzere, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kosova, KKTC, Macaristan, Kuzey Makedonya, Polonya, Slovenya ve Türkmenistan’ın da katılacağı bilim buluşmasında bu yıl 15 farklı ülkeden 152 lise öğrencisi geliştirdikleri bilimsel projeler ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil edecekler.

 

07-08-09 Mayıs 2019 tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında MEF Üniversitesi’nde sergilenerek yarışacak ve ücretsiz gezilebilecek olan finalist projeler arasında bu yıl, yeşil sentez yoluyla biyomedikal, atık su arıtımı ve sensör amaçlarıyla üretilmiş nanoteknolojik malzemeler, işlevsel polimer ve kompozitlerin üretimi, kontrollü ilaç salım araçları ve enerji alanında yapay fotosentez araçları, doğal kaynakların biyoteknolojik, tedavi ve çevre uygulamalarındaki etkileri, veri bilgisinin yazılımla birleştirilmesine dayalı uygulamalar, doku mühendisliği, hastalık ilişkili temel bilim mekanizmaların araştırılması, bilinen deneysel teknikler ile toplum yararına hizmet edebilecek, problemlere özgün çözümler sunan, yeni ve özgün ölçüm tekniklerinin geliştirilmesi ile ilgili projeler dikkat çekiyor. 

Bilim dünyasının seçkin akademisyenlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 10 Mayıs 2019, Cuma günü MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleşecek törende verilecek ödüller ve geleceğe yön verecek projelerle ilgili tüm ayrıntılara www.mefproje.com adresli resmi web sitesinden ulaşılabilecek.

Arıkanlı Holding, MEF Üniversitesi, MEF Okulları, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsorluğunda gerçekleşen ve AR-GE’ye yatırım yapan birçok şirket tarafından da her yıl merakla beklenen “Uluslararası Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nda geride kalan 27 yılda, 20 bini aşkın öğrencinin başvurusu ve              10 bine yakın özgün proje arasından 1800’den fazla proje sergilenmeye değer görüldü.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)