adscode
adscode

Üsküdar Amerikan Lisesi Öğrenci Kabul Şartları Belli Oldu

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında okulların nasıl öğrenci alacakları konusunda soru işaretleri devam ederken, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi’nin öğrenci alımıyla ilgili Milli…

Üsküdar Amerikan Lisesi Öğrenci Kabul Şartları Belli Oldu
Özel Okullar

 Özel Üsküdar Amerikan Lisesi’nin 2015-2016 öğretim yılında hazırlık sınıfına hangi şartlarla öğrenci kabul edeceğini resmi olarak duyuruldu.

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, 19/02/2015 tarihinde onaylanan kurum yönetmeliği çerçevesinde; Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulanan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin Merkezi Ortaöğretime Geçiş Sınavları sonuçlarına göre öğrenci alacağını resmi web sitesinden duyurdu. 

Öğrencilerin, birinci dönem TEOG sınavında bu derslerden aldıkları sonuçlar, yapılacak olan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarıyla toplanıp ikiye bölünecek; elde edilen puan öğrenci kayıtlarında esas alınacak. Ayrıca yukarıda listelenen dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacak. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden belirlenecek.

Aday öğrencilerin okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecek.

Aday öğrencinin, 400 puan üzerinden bu şekilde hesaplanan puanının, ilan edilecek olan taban puana eşit veya üzerinde olması durumunda, aday ön kayıt, asil ya da yedek listedeki yerine göre de kesin kayıt yaptırabilecek.

Puan eşitliği durumunda adayların sırasıyla Türkçe sınavları toplam puanına, Matematik sınavları toplam puanına, Fen Bilimleri sınavları toplam puanına, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavları toplam puanına bakılacak. Eşitliğin devam etmesi halinde yaşı küçük adaya öncelik verilecek.

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na bağlı diğer orta öğretim kurumları Tarsus Amerikan Koleji, Özel İzmir Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Koleji’nin de 2015-2016 öğretim yılında Hazırlık sınıfına aynı yöntemle öğrenci alacağı bildirildi. 

Velilerin kesinleşmesini beklediği bir diğer konu olan kayıt takvimi netleştiğinde okulların web sitelerinde ilan edilecek.









 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)