adscode
adscode

Uzmanlardan sınav değerlendirmesi: Bol işlemli matematik soruları

Bilfen Liseleri Matematik Bölüm Başkanı Mahmut ŞİŞMANOĞLU sınava giren öğrencilerden aldığı bilgiler ve karşılıklı yaptıkları değerlendirmeler neticesinde LYS-1'i değerlendirdi.

Uzmanlardan sınav değerlendirmesi: Bol işlemli matematik soruları
Sınavlar
Bilfen Liseleri Matematik Bölüm Başkanı Mahmut ŞİŞMANOĞLU’nun sınava giren öğrencilerden aldığı bilgiler ve karşılıklı yaptıkları değerlendirmeler neticesinde hazırlanan LYS yorumları:

Sınava giren öğrencilerimizin görüşleri doğrultusunda;

Matematik testindeki konu dağılımları son yıllardaki gibi gerçekleşmiş, müfredat dışı soru çıkmamıştır. Aynı şekilde soru tipleri ve dağılımları da alışılageldik LYS formatının dışına çıkmamıştır. Soruların çözümü konu bilgisine hakim olunmasının yanı sıra çok iyi işlem yapılmasını gerektirdiği için çok fazla soru çözerek hazırlanan öğrencilerin avantajlı olabileceği bir sınav olduğu gözlenmiştir. Çünkü her bir soru tek basamak işlemle sonuçlanmayıp kısa yorumlarla birden fazla işlem yapmayı gerektirmiştir. Diyebiliriz ki bilgiyi işlemle yoğuran tempolu bir sınav olmuştur.

Geometri testi ise daha çok orta ve zor soru tipinde hazırlanmış ve Matematikte olduğu gibi müfredat dışı ya da sürpriz soru ile karşılaşılmamıştır. Ancak soru dağılımı yönünden ele alındığında geçmiş yıllardan farlı olarak dörtgen ve çokgenler konularından toplam 8 soru ve analitik geometrinin nokta ve doğru analitiği kısmından 5 soru sorulması konulara göre soru dağılımını değiştirmiştir. Geometride başarı için temel kurallara çok iyi hakim olup yorumlama becerisinin yüksek olması gerektiği görülmüştür. Bu testte de üst düzey işlem becerisi ön plana çıkmıştır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)