adscode
adscode

Windows 10’u Ne Zaman Çıkacak?

Windows 10 hakkında söylentiler devam ediliyor.Merakla beklenen ve özellikleri merak edilen Windows 10 için Terry Myerson Windows 10 hakkında konuştu.

Windows 10’u Ne Zaman Çıkacak?
Bilim Teknoloji
Windows 10 hakkında söylentiler devam ediliyor.Merakla beklenen ve özellikleri merak edilen Windows 10 için Terry Myerson Windows 10 hakkında konuştu.İşletim sistemi hakkında gelmiş geçmiş en kapsamlı paltform olduğunu iddia etti.Tanıtımı yapılan Windows’un işletim sistemi tanıtıldı.

Windows 7 işletim sistemine çok benziyor.Windows 10 2015 yılının ortalarına doğru yayınlanacak denildi.

Ancak konu hakkında tarihle ilgili detaylar Microsoft COO'su Kevin Turner den geldi.

Windows 10'un önizleme sürümünün 2015 yazının başlarında hazır olacağını söyleyen Turner, Windows 10'un tam sürümünün ise yazın sonunda ya da sonbaharın başında kullanıcılara sunulacağını söyledi.

Myerson Windows 10 için "gelmiş geçmiş en kapsamlı platformumuz" ifadesini kullandı. Microsoft'un Windows 8 ve 8.1'in ardından neden Windows 9 değil de Windows 10'u ürettiğine dair her hangi bir açıklama yapılmadı ancak bu kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Şimdiden büyük bir merakla beklenen Windows 10 için gelecek ay bir önizleme sürümü çıkarılacak ancak yeni işletim sisteminin tam olarak hazır hale gelmesi 2015 İlkbahar'ını bulmaı bekleniyor.Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 bilgisayar, tablet, telefon, televizyon ve phablet de dahil olmak üzere pek çok cihazda çalışacak.

Yani bilgisayarınıza veya telefonunuza indirdiğiniz Windows 10'u diğer cihazlarda da kullanabileceksiniz. Her cihaz için ayrıca bir indirme işlemi yapmanız gerekmeyecek. Microsoft bu yolla Windows 10'un kısa sürede daha fazla kullanıcıya ulaşacağını düşünüyor. Yine yeni işletim sistemi hem klavye ve farede hem de dokunmatik arayüzde uyumlu bir şekilde çalışmaya devam edecek.Örneğin klavye ve farenin bulunduğu bir bilgisayarı kullanıyorken, Windows 10 size klasik bir masaüstü arayüzü sunacak. Ancak eğer tablet kullanıyorsanız, işletim sistemi tablet moduna geçerek klavyeyi devre dışı bırakacak ve tamamen dokunmatik arayüze odaklı bir görünüme geçecek.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)