adscode
adscode

Windows 10'un telefon sürümü kullanımda

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'un akıllı telefon deneme sürümü kullanıma sunuldu. İşletim sisteminde, Türkçe dil desteği de bulunuyor.

Windows 10'un telefon sürümü kullanımda
Bilim Teknoloji
Yazılım devi Microsoft'un bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunacağı yeni işletim sistemi Windows 10'un Technical Preview adı verilen bilgisayar sürümü daha önce yayınlanmıştı. Firmanın önceki işletim sistemlerinden farklı olarak tablet ve telefonlara da aynı sürümün geleceği Windows 10'un telefon sürümü de yayınlandı.

Windows 10 Technical Preview for Phones isimli yeni sürümü kullanabilmek için firmanın Windows Insider adını verdiği programa üye olmak gerekiyor. Ardından işletim sistemi yüklenecek telefonun seçilmesi gerekiyor. Daha sonra Microsoft mühendisleri telefonun işletim sistemi ile uyumlu olup olmadığını uzaktan kontrol ettikten sonra İşletim sistemi internet yoluyla cihaza gönderiliyor.

Kullanıcı yeni işletim sistemini beğenmezse istediği zaman önceki sürüme geri dönüş yapabilecek. Birçok yeni özelliğin bulunduğu Windows 10'un bu ön sürümü henüz test aşamasında olduğu için bazı kilitlenme ya da donma gibi sorunların yaşanabileceği konusunda uyarılar da yapılıyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre ilk ön sürüm şimdilik sadece Lumia ailesinin 630, 635, 636, 638, 730 ve 830 modelleriyle uyumlu olarak çalışabiliyor. İlerleyen günlerde telefon sayısının da artacağı ifade ediliyor. Windows 10'un bu ilk telefon sürümü Çin hariç dünyanın bütün ülkelerinde kullanılabilecek. Türkçe dil desteği de sunan işletim sistemi ile detaylı bilgi Microsoft'un resmi bloğunda yer alıyor.

Microsoft

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)