adscode
adscode

YKS ve LGS'de sorular sadeleşecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) milyonlarca öğrencinin merakla beklediği merkezi sınavların içeriğine ilişkin açıklama geldi.

YKS ve LGS'de sorular sadeleşecek mi?
Eğitim

MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi sınavların kapsamında bir değişikliğin söz konusu olmadığını, öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutulacağını bildirdi. Diğer taraftan pandemi sürecinde ailelerin beklentileri ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un geçtiğimiz haftalarda "öğrencilerin yükünü azaltacakları" yönündeki açıklamalarının ardından sorularda sadeleşme yapılması da bekleniyor.
MEB kaynaklarından alınan bilgilere göre sınav yükünün azaltılması, soru tiplerinde daha sadeleşmeye yönelik bir çalışmayla yapılacak. Buna göre önceki yıllarda olduğu gibi LGS ve YKS'de öğrencilerin analiz ve yorum yeteneklerini sınayan bol görselli ve uzun paragraflı sorular yerine bu yılki sınavlarda soru tiplerinin daha sade ve anlaşılır olması bekleniyor. Öte yandan MEB 2021'de yapılacak LGS'ye katılacak öğrenciler için ilk örnek soru kitapçığını yayımladı. Örnek sorularda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 10'ar, diğer derslerden 5'er soru yer aldı.


CEYDA KARAASLAN/SABAH


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)