adscode
adscode

'Yükseköğretimde Değişim ve Akreditasyon' Masaya Yatırıldı

Sanayi dünyasının üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesinde Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Yükseköğretimde Değişim ve Akreditasyon” semineri verdi.

'Yükseköğretimde Değişim ve Akreditasyon' Masaya Yatırıldı
Eğitim
Güncelleme : 14-Jan-22 22:43

OSTİM Teknik Üniversitesi, 3. nesil, yenilikçi, girişimci bir yükseköğretim kurumu olmanın bir gereği olarak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri ile idari hizmetlere ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun kalite düzeyinin yükseltilmesine yönelik çalışmalara büyük önem veriyor.

Bu doğrultuda Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas OSTİM Teknik Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine “Yükseköğretimde Değişim ve Akreditasyon”semineri verdi.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşmasında, yükseköğretimde kalitenin önemimden bahsederek son yıllarda özellikle Covid-19 ile beraber yaşanan değişimleri ve yükseköğretim kurumlarının bu değişimlere nasıl uyum sağlaması gerektiğini vurguladı. Elmas, akıllı sistemler, artırılmış gerçeklik, yapay zeka, robot, büyük verilerin yeni bir şey olmadığını uzun yıllar bu konular üzerinde çalışıldığını ifade ederek değişim seyirlerinin geçmiş yıllarda yatay olarak devam ettiğini fakat 2010’dan sonra hızla yukara çıkmaya başladığını ifade etti. Elmas, bu hızlı değişime üniversitelerin, şirketlerin ve bireylerin uyum sağlayabilmesi için analitik düşünme, inovasyon, aktif öğrenme stratejileri, dijital ve kompleks problem çözme gibi yetkinlikleri kazanmaları gerektiğini vurguladı.Değişimin çok hızlı yaşandığını dile getiren Elmas, kurumların uzun vadede stratejik plan yerine ana politikalarını belirleyip dönüşüme hazır bir sistem kurmaları gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın konuşmasının ardından, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Aydın ve OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünsal Sığrı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)