adscode
adscode

Yüz yüze eğitim araştırması: Öğrenciler ve veliler ne düşünüyor?

NG Araştırma, yüz yüze eğitim ile ilgili öğrencilerin ve velilerin neler düşündüğünü görmek amacıyla bir kamuoyu araştırması düzenledi.

Yüz yüze eğitim araştırması: Öğrenciler ve veliler ne düşünüyor?
Eğitim

Koronavirüs son 2 yılda adeta hayatımızın bir parçası haline dönüştü ve tüm hayatımızı yeni baştan şekillendirdi. Geldiğimiz son durumda okullarda normalleşme ile ilgili öğrencilerin ve velilerin neler düşündüğünü görmek isteyen NG Araştırma bir kamuoyu araştırması düzenledi.

Araştırma 12-28 Ekim 2021 tarihleri arasında, 15 yaş üstü, Türkiye genelinden farklı sosyo-ekonomik sınıflarda yer alan, 1343 kişinin katılımıyla benderimki.com üzerinden gerçekleştirildi.

 

Yüz yüze eğitimin başlaması ne hissettirdi?

 

Ülkemizde 6 Eylül 2021 tarihinde yüzyüze eğitime başlandı. Çok uzun bir süredir devam eden pandemi sürecinin ardından okullarına dönen gençler ve onların aileleri bakalım nasıl düşünüyor. 

 

Yaklaşık her 10 kişiden 6’sı yüzyüze eğitimin başlamasından mutlu olduğunu belirtirken, 2’si memnun olmadığını belirtti. Katılımcıların verdiği cevapları detaylı incelediğimizde ortaya ilginç sonuçlar çıktı! 

 

 

Her 10 velinin 7’si okulların açılmasından memnun olduğunu belirtirken, 10 öğrencinin 5’i okulların açılmasından memnun. Bu sonuçlara bakarak veliler için okulların açılması daha büyük müjde oldu diyebiliriz. Öte yandan öğrencilerin aynı oranda memnuniyet ifade etmemesi gözden kaçan önemli sorunlara işaret ediyor olabilir mi? Yazımızın altında yorumlarınızı bekliyoruz.

 

Online eğitim yetersiz mi?

Koronavirüs’ün hayatımıza katmış olduğu en önemli değişimlerden biri de neredeyse tüm dünyada eğitimlerin online ortama taşınmış olması hiç kuşkusuz. Her 10 kişiden 7’si online eğitimin yeterli olmadığını düşünüyor. Yeterli olduğunu düşünenler ise yaklaşık her 10 kişiden 1’ine karşılık geliyor. Bu sonuçların ana sebebi gelir dağılımı ile ilgili olabilir mi? Yeterli kaynakları olmayan aileler, online eğitimde daha geride kalıyor olabilir mi?

 

Okulların açılmasıyla koronavirüs artar mı?

11 Mart 2020’de Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının açıklanmasının ardında çeşitli kapanmalar ve izolasyon süreçleri halk tarafından benimsenmiş ve çıkarılan resmi kurallar çerçevesinde de uygulamaya konulmaya başlanmıştı.

Normalleşme için adım adım ilerlediğimiz şu günlerde katılımcılarımıza okulların açılmasıyla birlikte vaka sayılarında artış bekleyip beklemediğini sorduk. Çıkan sonuçlar pek iyimser değil! Katılımcılarımızın %76’sı okulların açılmasının vaka sayılarını arttıracağını düşünüyor. %15’i ise okulların vaka sayılarına etkisi olmayacağını düşünüyor.

 

Okullarda alınan önlemler yeterli mi?

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte okullarda da yüz yüze eğitim zili çoktan çaldı! Okullarda alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünen kişi sayısı %17 iken; %53 oranında kişi ise bu önlemlerin yetersiz olduğunu düşünüyor.

 

Okulların açılma zamanı ne olmalıydı?

16 Mart 2020 tarihinde okulların 3 hafta boyunca tedbir amaçlı kapatılma kararı açıklanmıştı. Vaka sayılarının gün geçtikçe artmasını takip eden süre boyunca okullar ne yazık ki belirtilen sürenin üzerinde kapalı kalmak durumunda kaldı. Peki, okulların kapalı kalma süresiyle ilgili düşünceler neler?

Her 10 kişiden 4’ü okulların daha önceden açılması gerektiğini düşünürken, 3’ü ise bu süreçte kapalı durmalıydı cevabını verdi.

 

Okullar yeniden kapanır mı?

Okulların 6 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze eğitime geçmesinden sonra akıllara takılan ilk soru ise tekrardan bir kapanma sürecinin yaşanabileceği ile ilgiliydi. 

Katılımcıların %57’lik kesimi okulların tekrar kapanmayacağını düşündüğünü belirtti. %29’u tekrardan bir kapanma durumunun yaşanacağını düşündüğünü belirtti.

Katılımcıların verdiği cevapları detaylı incelediğimizde ortaya ilginç sonuçlar çıktı!

 

Her 3 velinin 2’si okulların yüzyüze eğitime devam edeceğini düşünürken, Her 2 öğrenciden 1’i yüzyüze eğitime devam edileceği düşüncesinde. Okul ortamını doğrudan tecrübe eden öğrencilerin velilere kıyasla online eğitime geçileceğini daha çok düşünmesi, belki de gözden kaçan önemli noktalar olduğuna işaret olabilir.

Umuyoruz ki pandeminin etkisi hem ülkemizde hem de tüm dünyada azalmaya devam eder.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)