adscode
adscode

23 Ülkeden 58 Sanatçı Özyeğin Üniversitesi’nde Buluşuyor

Özyeğin Üniversitesi’ nin uluslararası resim ve heykel sanatçılarının katılımıyla düzenlediği “ÖzÜ Sanat Günleri” 10-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

23 Ülkeden 58 Sanatçı Özyeğin Üniversitesi’nde Buluşuyor
Etkinlikler
ÖzÜ Mimarlık ve Tasarım Kulübü,  ÖzÜ Kültür ve Sanat Kulübü, ÖzÜ Uluslararası Kulübü ve ÖzÜ Müzik Kulübü tarafından desteklenmekte olan ve Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşecek etkinliğe Türkiye’ nin yanı sıra Mısır, Azerbaycan, Yunanistan, Fransa, Hollanda, Finlandiya, Filistin, Danimarka ve Hırvatistan gibi 23 farklı ülkeden 58 sanatçı katılacak.
Uluslararası sanat günleri için Özyeğin Üniversitesi’nde buluşan sanatçılar, İstanbul’da Ayasofya Müzesi, Yere Batan Sarayı, Miniatürk gibi tarihi yerleri gezecek, Boğaz turu yapacak. Sanatçılar,  İstanbul’un doğal, kültürel zenginlikleri ve tarihiyle ilgili edindikleri izlenimlerini tuvallerine yansıtacak, Özyeğin öğrencileriyle birlikte resim çalışmaları yapacak.
Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Esra Gençtürk “Sanatçılara ilham veren,  doğu ve batının birleştiği İstanbul’da, kendi alanlarında uluslararası üne sahip sanatçılara Özyeğin Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanatın tüm kültürleri birleştiren gücünü öğrencilerimizin de hissedeceğine ve uluslararası sanat günlerinde Üniversitemizin farklı bir kimlik yaşayacağına inanıyorum.” dedi.
 
Tuvali ve fırçasıyla gelen sanatçılarla resim yapabilecek
14- 17 Nisan tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları da uluslararası sanatçılarla buluşma olanağı bulacak; sanatçıların atölye çalışmalarına katılabilecek. Yine etkinlik dâhilinde, Özyeğin öğrenci, akademisyen ve çalışanları, kampüs içerisinde belirlenen büyük bir duvara sanatçılarla birlikte resim yapabilecek.
 
Uluslararası Sergi
“ÖzÜ’ de Sanat Günleri” 17 Nisan’da Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde uluslararası sanatçıların yaptığı eserlerin görülebileceği sergi ile son bulacak.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)