adscode
adscode

İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde yazılı uygulama ve not girişi olacak mı?

Okulda yazılı sınav uygulaması yapılacak mıdır, e-okul’a not girilecek midir ya da çocukların birinci dönem ortalaması mı geçerli olacaktır, devam eden çocuklar yazılıya tabi tutulacaksa devam etmeyen öğrenciler için nasıl bir uygulama düşünülmektedir?

gurbetduymus@gmail.com




6 Şubat Depremi ülkemizde ve özellikle depremin meydana geldiği bölgede ciddi bir yıkıma yol açtı. Asrın felaketi olarak nitelediğimiz deprem daha büyük acılarla beraber deprem bölgesindeki çocuklar için onlarca yıkımın bir arada olduğu, felaketin felaketine dönüştü. Bu noktada annesini, babasını ,evini ocağını kaybeden çocuklar; yerlerinden, yurtlarından, okullarından oldular. Çadırlarda başlayan eğitim var gücüyle devam ederken bölgede ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde devam zorunluluğu bulunmamakta.

Zaten her biri toprağın altına, yanına , yöresine savrulmuş çocukların devam mecburiyetine tabi tutulması
da beklenemezdi fakat şöyle bir sıkıntı söz konusudur ki eğitimin öğretimin başladığı ve 24 Nisan itibari ile başlayacağı yerlerde öğrencilere okulda yazılı sınav uygulaması yapılacak mıdır, e-okul’a not girilecek midir ya da çocukların birinci dönem ortalaması mı geçerli olacaktır, devam eden çocuklar yazılıya tabi tutulacaksa devam etmeyen öğrenciler için nasıl bir uygulama düşünülmektedir?

Bu konuda net bir açıklama ve resmi yazı bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının ivedilikle bu konuda bir açıklama yapması elzemdir. Yazılı uygulamaların belirsizliği, öğrencilerin bir kısmının okula devam etmemesi
halihazırda yaşanan sıkıntılar velilerde ve öğrencilerde endişeye sebep olmaktadır.
Bakanlığın net olarak ortaöğretim ve ilköğretimde yazılı yapılacaktır yapılmayacaktır ya da birinci dönem not ortalaması geçerli olacaktır, devam edemeyen öğrencilerle ilgili çalışma şudur…bu tip ucu açık hususlarda aciliyetle bir açıklama yapması beklenmektedir. Yapılacak açıklama öğrenci, veli , öğretmen ve idarecileri rahatlatacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)