adscode
adscode

5 yaşındaki dâhi çocuk Xbox’ın açığını buldu

Microsoft’un popüler oyun servislerinden Xbox Live’ın güvenlik açığını ortaya çıkaran 5 yaşındaki Kristoffer Von Hassel’e firma 50 dolar değerinde bedava oyun göndererek teşekkür etti.

5 yaşındaki dâhi çocuk Xbox’ın açığını buldu
Bilim Teknoloji
ABD’nin San Diego kentinde yaşayan 5 yaşındaki Kristoffer Von Hassel’ın Microsoft’un Oyun konsolu Xbox’ın şifresini kırması dünya gündemini sarstı. Küçük çocuk, babası evde yokken hesabından girip Xbox oynamak istedi. Babasının şifresini bilmediği için ilk aşamada şifreyi yanlış giren Hassel’ın karşısına ikinci kez şifre ekranı çıktı. Hassel bu sefer de sadece boşluk tuşlarına basarak yazdığı şifreyi onayladı ve babasının hesabına girmeyi başardı.

Dahi çocuk yerel haber merkezi KGTV’ye “İlk başta çok sevinmiştim. Fakat sonra babam hesabına girdiğimi anlarsa diye çok korktum” açıklamasında bulundu. Güvenlik sektöründe çalışan babası Robert ise durumu farkedince Microsoft’a olayı detaylıca anlatan bir mail gönderdi. Microsoft ise yayınladığı yazılı açıklamada, “Her zaman müşterilerimizi dinleriz ve sorunları ilettikleri için teşekkür ederiz. Xbox’ta güvenlik çok önemli bir konudur ve bu hatayı da öğrenir öğrenmez hemen düzelttik” dedi. Firma internet sitesinde Kristoffer’ın ismini “güvenlik araştırmacısı” altında yazarak teşekkür etti ve dâhi çocuğun evine 50 dolar değerinde dört tane oyun gönderdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)