adscode
adscode

'ABD'de okuyan MEB bursiyerleri zor durumda!!!'

Yurtdışında okuyan burslu öğrencilerin sıkıtıları bitmiyor ve öğrenciler seslerini duyurmaya devam ed,yor. Bazı öğrenciler okul taksitleri yatmadığı için kayıtlarını yenileyemiyor. Öğrenciler, YÖK burslusu…

'ABD'de okuyan MEB bursiyerleri zor durumda!!!'
Yurtdışı Eğitim


"Merhabalar,Ben 1416 sayılı Kanunun vermis oldugu imkanlarin aşk ve heyecaniyla ABD'ye gelen MEB burslularindan bir tanesiyim. Bursiyer arkadaslar olarak buralara gelip egitime basladigimizdan beri maddi ve burokratik engellerden oturu yasadigimiz problemlerin ardi arkasi kesilmiyor. Sizlerin sorunlarimizin cozumu icin destek olacaginiza inanarak , cogu arkadasiminda yasamis oldugu problemler ve bu hafta icerisinde cikan haber linkleri verilmistir.
1) 'Ozluk' haklarimiz: 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında atanan araştırma görevlisi, atandığı günden itibaren, maaşa hak kazanır. Emekliliği ve bütün özlük hakları işlemeye başlar. Yurtdışına gittiğinde hem maaşını ve hem de bursunu almaya devam eder. Fakat, 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurtdışına yüksek lisans ve doktora için gönderilenlere ise burs dışında herhangi bir ödeme yapılmaz. Kendilerine maaş bağlanmaz ve özlük/emeklilik hakları da başlamaz. Kisacasi ayni amacla gonderilmis YOK(Yuksek Ogretim Kurumu) burslusu ogrencilerin sahip oldugu haklari sahip olmak, ve YOK e baglanmak istiyoruz. 
2) Evli birisi olarak, eş ve çocuklarında yurtdışında ve yurticinde saglik kapsamasına alınmasi, uçak bileti hizmetinin onlar icinde sağlanmasi ve ek maas destegi yapilmasi gereklidir.
3) Aldığımız aylık maaş miktarı, ABD şartlarında, açlik sınırının bile altında olacak şekilde komik bir rakamdir ( $1485) . Maas miktarinin yaşam sartlarına ve bulundugumuz konum goz onune alınarak iyilestirilmesi gerekmektedir. En fakir ülke vatandaşı biziz.
4) Çok sıkıntılı ve stresli bir sureçten geçiyoruz inanin. Şuan herkes çıldıracak durumda neredeyse, hala bursunu alamayanlar ve neden alamadıklarını öğrenemeyenler var.
5) Egitim suresi boyunca (Doktora icin ortalama 4-5 yil ve Master icin 2 yil ) sadece 1 tane ucak bileti alindigi icin, 2 sene olmasina ragmen maddi problemler yuzunden vatanima hasret kaldim.
Kisacasi ayni amacla gonderilmis YOK(Yuksek Ogretim Kurumu) burslusu ogrencilerin sahip oldugu haklari sahip olmak, ve YOK e baglanmak istiyoruz. Boylece bu konuda daha tecrubeli olan YOK, sorunlarimizi cozecektir.

www.egitimajansi.com




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)