adscode
adscode

Amasya Üniversitesi'ne 41 ülkeden başvuru

Amasya Üniversitesi’nde 142 kişilik yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına 41 ülkeden toplam 943 kişi başvuruda bulundu.

Amasya Üniversitesi'ne 41 ülkeden başvuru
Üniversite
 İlk defa 2012-2013 akademik yılı içinde yabancı uyruklu öğrenci alındığını, bu yıl için ise sadece il merkezindeki fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına 142 kişilik yabancı uyruklu öğrenci kabul edileceğini belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, söz konusu kontenjanlara Hollanda, Kanada, Almanya, Yunanistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kenya, Somali, Özbekistan, Kırgızistan, Afganistan'ın da bulunduğu 41 ülkeden 943 yabancı uyruklu öğrenci adayının müracaat ettiğini söyledi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli akademik ortamın hazırlanması ve üniversiteye kolaylıkla uyum sağlayabilmeleri amacıyla Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi oluşturulduğuna değinen Rektör Orbay, "Üniversitemizde öğrenim görmek için başvuran veya kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal ve kültürel alandaki ihtiyaçlarının karşılanması, barınma ve özellikle uyum sorunlarını görüp, muhtemel soruların çözülmesi ile birlikte kontenjanları her yıl kademeli olarak arttırmayı düşünüyoruz. Amasya Üniversitesi’ni dünya üniversiteleriyle bilim, sanat ve kültür alanında rekabet edebilecek düzeye getirebilmemizin yolu, uluslararası ilişkilerimizi geliştirmemiz ile mümkündür. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi ülkelerinden taşıdıkları kültürel, eğitimsel deneyimler bizim öğrencilerimizin de sosyal anlamda kendilerini geliştirmelerine de katkı sağlayacağını umuyoruz" dedi.

Amasya'ya gelecek yabancı uyruklu öğrencilerin aynı zamanda birer doğal birer turizm elçisi olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Orbay, "İlimizin kültürel, tarihi, turistik yönlerini öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler, Amasya'nın kültür turizm elçisi olacaklar ve kendi ülkelerinde ilimizi tanıtacaklardır. Amasya'nın en güzel şekilde tanıtılması ve hak ettiği turizm potansiyeline ulaşabilmesi üniversitemizin de öncelikleri arasındadır. Bu bakış açısıyla, Amasya'ya gelen yabancı uyruklu öğrencilerin şehrimizin turizmin potansiyelinin gelişmesini de sağlayacaktır” diye konuştu.

Prof. Dr. Orbay, üniversite personeli ve ailelerinin katıldığı iftar yemeğinde üniversitenin gelişmesinde emeği olan mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)