adscode
adscode

Babalar Derste Masal Okuyor

Ordu'da Vali Kenan Çiftçi tarafından başlatılan proje kapsamında, erkek veliler okuma saatlerinde okuldaki derslere katılarak çocuklarına masal kitapları okuyor.

  Babalar Derste Masal Okuyor
Türkiye'den Haberler
Ordu Valiliği'nce başlatılan ve öğretmenlerde motivasyonu arttırarak eğitim kalitesinin yükseltilmesinin amaçlandığı Benchmarking (Kıyaslama) Projesi doğrultusunda, Ünye Fevzi Çakmak İlkokulunda "Baba Bana Masal Anlat" projesi geliştirildi.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Ünye Fevzi Çakmak İlkokulu sınıf öğretmeni Murat Yanık, projenin amacının aileleri eğitime katmak olduğunu söyledi.
Projenin çocukların eğitimine olumlu yönde etkiler yapacağına inandığını ifade eden Yanık, şöyle konuştu: 

"Genel olarak çocukların eğitimleriyle ailelerde anneler ilgilenir. O yüzden annelerin yükü daha fazla. Açıkçası babalar bu işin kaymağını yiyor. O anlamda biz bu projeyle babalarımızı da eğitime katmayı hedefledik. Gelinen noktada başarılı çalışmalar yaptık. Çocuklarımızın öz güvenlerinde artışlar gözlemliyoruz. Babalarımız da çok hevesliler. Onlardan olumlu tepkiler aldık. Tüm öğretmen arkadaşlarıma okullarında projeyi uygulamalarını tavsiye ediyorum."

Masal kitaplarını fon müziği eşliğinde okuyorlar
Yanık, derslere katılan babaların çocuklarına masal kitaplarını fon müziği eşliğinde okuduklarını belirterek, "Babalarımız derslere geldiklerinde onlara bir masal kitabı veriyorum. Onlar da arkada fon müziği eşliğinde çocuklarına bu kitapları okuyor. Bazen fon müziğinin yanına isterlerse görsel uygulamalar da koyuyoruz. Bu da çocuklarımızın hoşuna gitti ve gerçekten çok eğleniyorlar" dedi.
Yanık, projeyle çocuklarda okuma farkındalığının da geliştiğini sözlerine ekledi.

Veliler memnun
Derslere katılarak çocuğuna masal kitabı okuyan velilerden Ayhan Kadim, çocuklarıyla bir araya gelerek onlara masal kitabı okumanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.
Projeyi hayata geçirenlere teşekkür eden Kadim, "Murat öğretmenimize böyle bir imkanı bize sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarımıza masal okurken zamanımızın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Diğer okullarda da uygulamaya konulursa çok seviniriz" dedi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)