adscode
adscode

Bakan Avcı Yılın Fotoğrafını Seçti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı'nın (AA) yılın fotoğrafları oylamasına katıldı.

Bakan Avcı Yılın Fotoğrafını Seçti
Türkiye'den Haberler
Hilton Hotel'de bir programa katılan Avcı, burada, AA'nın 2013'e damga vuran olaylara ait fotoğraflarını inceledi. Avcı, oylamaya sunulan fotoğrafların tümünü beğendiğini belirterek, AA foto muhabirlerini tebrik etti.

"Tam olayın içinde, merkezinde ve kelimelerle anlatılamayacak olanları özetleyen fotoğraflar" diyen Avcı, "Haber" kategorisinde tercihini Cem Öksüz'ün "Milyonlar Arafat'a koştu" isimli fotoğrafından yana kullandı. Avcı, "Yaşam" kategorisinde ise Ege Gürün'ün "İzmir'de sağanak" fotoğrafına oy verdi.

Nabi Avcı, "Milyonlar Arafat'a koştu" fotoğrafı için, "Fotoğraf sanatı açısından çok güzel bir kompozisyon olmuş, hem de bütün diğer fotoğraflarda dile getiren ümitleri, acıları, umutları, umutsuzlukları dengeleyen bir dua halini simgelediği için bu fotoğrafı seçtim. Her fotoğrafı gördüğümüzde içimizden geçenleri Arafat fotoğrafı özetliyor aslında" ifadelerini kullandı.

"Yaşam" kategorisinde "Gazze'de mumlu protesto" ve "Gazze tünelindeki gelin" isimli fotoğrafları da beğendiğini ifade eden Avcı, "Tercih yapmak zor. Bir eğitimci olarak beni mum ışığında eğitim gören çocuklar çok duygulandırdı. Gazze'deki tüneldeki gelin de aynı şekilde. Her düğün yeni bir başlangıç, yeni bir umut. Geleceğe ilişkin pek çok iyimser duyguyu simgeleyen bir fotoğraf. Hayvan hakları konusunda duyarlılığa dikkati çekmek için İzmir'deki sağanak fotoğrafını tercih ediyorum" diye konuştu.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)