adscode
adscode

Başkent’in Bitmeyen Çilesi!

Vakıf üniversiteleri içerisinde en donanımlı olanlardan birisi de Ankara'daki Başkent Üniversitesi...

Başkent’in Bitmeyen Çilesi!
Günün Yazısı

 

Önce Kurucusu Mehmet Haberal, şimdi de üniversitenin kendisi, sürekli manşetlerde.

 

Bugün bir çok gazete, üniversitenin mal varlığına YÖK tarafından el konulacağına yönelik haberlere yer verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuda soruşturma açtığını yazdı.

Ama resmi açıklamalar gecikmedi. Hem de çift kanaldan.

 

Savcılık: Soruşturma yok

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, Başkent Üniversitesi ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Başsavcılık kaynakları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Başkent Üniversitesine YÖK tarafından el konulmasını istediği"ne ilişkin haberlerin gerçekle ilgisi bulunmadığını ve Başsavcılık kayıtlarında bu tür bir soruşturmanın bulunmadığını" söyledi.

 

YÖK: Doğru değil

 

YÖK de, " söz konusu haberlerde, Yükseköğretim Kurulu’nu ilgilendiren bölümüyle ilgili, gerçeği yansıtmayan bazı ifadelerin yer aldığını açıkladı. Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

 

"Başkent Üniversitesi ile ilgili Başkanlığımıza ulaşmış herhangi bir yazı, bilgi ve belge bulunmamaktadır. Konunun önümüzdeki Genel Kurula taşınacağı da doğru değildir. Aynı şekilde ilgili mevzuat kapsamında Başkent Üniversitesi’nin hamisi Hacettepe Üniversitesi değil, Gazi Üniversitesi’dir. Bunun yanında Yükseköğretim Kurulu, vakıflar tarafından kurulan üniversitelerin gelişmesini desteklemektedir."

 

Şimdi sorulması gereken asıl soru, bu bilgiler kim hangi amaçla sızdırıyor?

 

Savcılık belki de onu araştırmalı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)