adscode
adscode

Bilim Bakanlığı ve Öğretmen Atamaları!

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni hükümet modelinde Bilim Bakanlığı da var. Her ne kadar ismi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olsa da, bilimin artık hükümet nezdinde temsil edilecek olması çok…

Bilim Bakanlığı ve Öğretmen Atamaları!
Günün Yazısı

Aslında bazı ülkelerde olduğu gibi Bilim ve Yükseköğretim Bakanlığı olsaydı çok daha iyi olurdu. Ama buna da şükür. Aslına bakılırsa, teknolojiye dönüşmeyen bir bilim ne kadar bilimdir sorusu da böylece daha en başında cevabını bulmuş oluyor.

 

Türkiye'nin geleceği bilimde. Geç de olsa bunun görülmesi ve bu yönde adım atılması, takdire şayan bir durum. Umarız bu koltuğa bilime gönül veren bir isim oturur ve ülkemizi bilimin konuşulduğu, üretildiği bir ülke haline getirir..

 

Öğretmen atamaları

 

 Sözleşmeli öğretmenlere nihayet kadro verildi. Ama yeterince sevinemediler. Çünkü bu konuda büyük bir kaos yaşanıyor. Bir önceki atama döneminde kadrolu atandığına sevinemeyenler var. Keşke atanmasaydık da sözleşmeli olarak, halen görev yaptığımız okulun kadrosunda kalsaydık diye yakınanların sayısı bir hayli fazla. Yine aynı şekilde eş durumu tayinlerde kafaları kurcalayan onlarca soru var. Geçmişe yönelik özlük haklarıyla ilgili olarak da cevapsız o kadar çok soru var ki, hepsi seçim nedeniyle havada kalıyor.

 

Şunun şurasında seçim telaşının bitmesine iki gün kaldı. Eminim ki önümüzdeki haftadan itibaren taşlar hemen olmasa da bir kaç hafta içerisinde yerli yerine oturacaktır.

 

Bu yüzden, her ne kadar sabır sınırlarınız fazlasıyla zorlandıysa da, sabretmeye devam etmekte yarar var...

 

Her ne kadar aşağıdaki örnekte olduğu gibi sinir katsayıları tavan yapsa da:

 

"1.5 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 6 Aralık'ta kadroya geçtim. Şimdi de KHK ile sözleşmeden kadroya geçenlere, eş durumu tayin hakkı veriliyor ancak benim durumumda olanlara verilmiyor. Hak bunun neresinde. Ben de eşimden ayrıyım ve tayin hakkı istiyorum...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)