adscode
adscode

Burs Bulurlarsa Hayatları Değişecek

Onlara 23 Nisan hediyesi verelim.

Burs Bulurlarsa Hayatları Değişecek
Burslar
Milliyet gazetesinde röportajları yayımlanan Ege Sekkin ve Bedirhan Erdem Mutlu, dünyanın en büyük üniversitelerinden kabul aldı. Ancak bu üniversitelerde okuyabilmeleri için bursa ihtiyaçları var. Eğer burs bulurlarsa ikisinin de hayatları değişecek. İşte o öğrenciler...  
 
    
Cornell'da mimarlık okuyacak


 
Ege Sekkin: Galatasaray Lisesi'nde okuyorum. Cornell Üniversitesi Mimarlık, Sanat ve Planlama Fakültesi'nden kabul aldım. Cornell dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olmakla beraber ABD'deki sekiz üniversitenin oluşturduğu Sarmaşık Birliği’nin (Ivy League) de bir üyesi. Kabul aldığım mimarlık bölümü ABD'deki lisans programları arasında son 15 yıldır birinci sırada yer almakta ve içinde mimarlık, sanat ve planlamadan oluşan üç bölümü barındıran fakülte geçtiğimiz yıl dünyadan sadece 116 kayıt aldı. Annem mimar, babam emekli. Annem mimar olduğu için küçükken duvar kırardım, ofiste ve şantiye staj yapma olanaklarım oldu. Annemin de çevresi vardı. Lisede de eğitimler almaya devam ettim. Lise hayatım boyunca Galatasaray ailesinin başarılı bireyler yetiştirme geleneğine layık olmaya çalıştım. Okulda tiyatroyla ilgileniyorum. Çok uzun yıllar yüzdüm, şimdi de atletizmle ilgileniyorum. İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve biraz da Almanca biliyorum. İleride mimar olmak istiyorum. Cornell'ın bana kazandıracaklarıyla yurtiçi ve yurtdışında hem kendimi hem de mesleğimi ileri taşıyacak gelişimlerde bulunacağıma inanıyorum. Ancak ailemin maddi durumu bu üniversitede okumama imkan vermemekte. Son yıllarda okul içinde ve dışında yaptığım bütün çalışmalar ve girdiğim tüm sınavlar en sonunda başarıya ulaşmamı sağlamışken, sadece maddi sorunlar nedeniyle Cornell’a gidememek benim için çok üzücü bir durum olacak. Bu nedenle üniversite hayatıma kesintisiz devam edebilmem, gelecek planlarıma doğru büyük bir adım atabilmem ve aldığım eğitimle ülkeme ve dünyaya katkı sağlayabilmem için üniversite ücretleri konusunda yıllık 47 bin Dolar gibi bir yardıma ihtiyacım var.
 
California, Berkeley'ye kabul edildi


 
Bedirhan Erdem Mutlu: Galatasaray Lisesi'nde okuyorum. University of California, Berkeley; University of California, Los Angeles; Stony Brook; City University of New York, Northeastern üniversitelerinden kabul aldım. Fransa'dan da bir  üniversiteden kabulüm var. Ben en çok University of California, Berkeley'de siyaset bilimi okumak istiyorum. ABD'nin eğitim sisteminin çoğulcu ve daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hem bölümüm için hem de sosyal yönden daha iyi olacak. O yüzden ABD'yi tercih ettim. Üniversiteden kabul almamda tiyatroyla ilgilenmem, okulda Sosyal Bilimler kulübünde çeşitli projelerde yer almam etkili oldu. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve başlangıç düzeyinde Latince biliyorum. Annem vergi dairesinde memur, babam muhasebeci. University of California, Berkeley'de öğrenim görebilmem için 40 bin Dolar gibi bursa ihtiyacım var. Eğer bu bursu bulamazsam Berkeley'e gidemeyeceğim. Eğer ABD'de kalıp istediğim üniversiteden mezun olursam siyaset bilimi alanında akademik kariyer yapmayı istiyorum. Belki hukuk da okuyabilirim. Türkiye'de ve çevresindeki ülkelerde siyasette hukukun fazla yer almadığını düşünüyorum.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)