adscode
adscode

Dikkat Yoğun Kar Yağışı Var !

Sıcaklık, kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Dikkat Yoğun Kar Yağışı Var !
Türkiye'den Haberler
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış bekleniyor. Adana ve Hatay kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak, öğle saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Kastamonu çevrelerinde yoğun kar şeklinde görülecek yağışların; Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; Karadeniz'de kuzeybatı (Karayel), Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/s), doğu bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Halen Doğu Akdeniz'in doğusunda devam eden sağanak yağışın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden esen kuvvetli rüzgarla birlikte, Karataş ve Yumurtalık ilçeleri başta olmak üzere Adana kıyıları ile Hatay kıyı kesimlerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kuzeybatı kesimlerdeki yağışların öğle saatlerinden itibaren karayel fırtınası ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte kar yağışına dönüşeceği, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Bursa ve Bilecik illeri başta olmak üzere Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda yer yer yoğun kar yağışının görüleceği, ayrıca gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kar yağışının etkisini artıracağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, doğu kesimlerde çığ tehlikesi vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU BÖLGELERDE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Doğu bölgelerde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yaşanabilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu bölgede buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)