adscode
adscode

Dünya Sanat Olimpiyatında Barışın Resmini Çizdi

Nelson Mandela’dan ilham alan Duygu Hür, Amerika’da tam da Beyaz Saray’ın arkasında düzenlenen olimpiyatta dünyadaki şiddete dur dedi.

Dünya Sanat Olimpiyatında Barışın Resmini Çizdi
Özel Okullar
Henüz 11 yaşında olan Üsküdar SEV Ortaöğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Duygu Hür, tüm dünyayı barışa davet ettiği resmiyle Amerika’daki Dünya Güzel Sanatlar Olimpiyatı’na katıldı. Nelson Mandela’dan ilham alan Duygu Hür, Amerika’da tam da Beyaz Saray’ın arkasında düzenlenen olimpiyatta dünyadaki şiddete dur dedi.



 
Dünyada her geçen gün giderek tırmanan şiddetin ve savaşların en büyük mağduru çocuklar, bu gidişe dur demek için yollar arıyor. Henüz 11 yaşında olan Duygu Hür de; Güney Afrika’nın ölümsüz lideri Nelson Mandela’nın barışa davet eden sözlerinden yola çıkarak çizdiği barış resmiyle, dünyanın çocuklar için düzenlenen en büyük Dünya Güzel Sanatlar Olimpiyatı’na davet edildi. Duygu, Amerika’daki olimpiyatta, barış resimleri çizerek dünyada şiddete dur dedi.
 
ÇOCUKLARIN BARIŞ ÇIĞLIĞI
Üsküdar SEV Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Duygu Hür,  Uluslararası Çocuk Sanat Vakfı’nın (ICAF- International Child Art Foundation) geçen yıl ekim ayında okula gönderdiği davet üzerine 5. Dünya Güzel Sanatlar Olimpiyatı’na katıldı. 8-12 yaş öğrenci gruplarının katıldığı olimpiyatlarda bu yılki temanın ‘spor ve sanatla barışa çağrı’ olmasının kendisini daha da heyecanlandırdığını anlatan Hür, resmini
barışın sembolü olan, Nobel ödüllü lider Nelson Mandela’nın sözlerinden yola çıkarak çizdiğini söyledi:


 
MANDELA YOLUNU AYDINLATTI
“Nelson Mandela’nın şu sözleri bu yılki olimpiyatın teması oldu: ‘Sanat ve spor; dünyayı değiştirme ve insanları birleştirme gücüne sahiptir. Sanat ve spor barış için hükümetlerden fazla güçlüdür.’ Keşke dünya sanat ve sporla dolu olsa, o zaman ne şiddet olurdu ne de savaş. Buna tüm kalbimle inanarak yaptığım resimde, spor yapan insanın sağlıklı ve mutlu olacağını; sağlıklı ve mutlu insanların da savaştan ve şiddetten uzak duracağını anlatmak istedim."
 
ULUSLARARASI JÜRİ SEÇTİ
Devam ettiği Üsküdar SEV Ortaokulu’nda öğretmenlerinin ve arkadaşlarının desteğiyle çalışmalarını tamamlayan Duygu Hür, Uluslararası Çocuk Sanat Vakfı’na gönderdiği resimle, dünyanın dört bir yanından binlerce çocuğun arasından seçilmeyi başardı. Jürinin ödüle layık bulduğu Duygu Hür, Washington DC’de düzenlenen 5. Dünya Güzel Sanatlar Çocuk Olimpiyatı’na (WCF) katıldı.
 
BEYAZ SARAY’IN ARKASINDA

1999 yılından bu yana dört yılda bir düzenlenen olimpiyatlarda, dünyanın dört bir yanından gelen küçük müzisyenler, heykeltıraşlar, ressamlar ve dansçılar dünyaya barış çağrısında bulundu. Beyaz Saray’ın tam arkasındaki ‘The Ellipse’de gerçekleştirilen etkinlikler boyunca; Duygu Hür ve kendisi gibi küçük sanatçılar; resimle, müzikle ve dansla ‘büyüklere savaşmayın’ çağrısı yaptı.

“BARIŞI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Sonsuz bir hoşgörü ve iyi niyetle dünyanın dört bir yanından gelen yaşıtlarıyla bir araya gelmenin büyük bir mutluluk olduğunu söyleyen Duygu Hür, “Birbirimize yardım ettik, kendi kültürlerimizi tanıttık. Milli kıyafetimin şapkasını Ugandalı bir arkadaşıma hediye ettim. Sanırım barış mesajının özü de burada yatıyor. Biz bu dostlukları, barış içinde olabilmenin güzelliğini geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)