adscode
adscode

Edirne Uzunköprü'de Bir Garip Okul !

Edirne Uzunköprü'de Bir Garip Okul !

Edirne Uzunköprü'de Bir Garip Okul !
Okullardan Haberler
                ''Edirne Uzunköprü Kadripaşa İlkokulu İlçenin öğretmen kadrosu ve öğrenci potansiyeli açısından en iyi okullarından birisi olmasına rağmen 1883 yılından beridir 131 yıllık eski okul binasında eğitim ve öğretim yapılırken bir çok konuda güçlük yaşanmakta. Bina defalarca bakım ve onarımdan geçmesine rağmen tam olarak sağlıklı görünmemekte.

                Öğrenci velilerinin en büyük korkularından birisi ise okul tuvaletlerinin dışarıda olması ve özellikle küçük öğrencilerin bu ihtiyaçlarını yapma konusunda yaşadığı sıkıntılar. Tuvaletler okul bahçesinin tam ortasında beton zemine gömme şeklinde yapılmış ve giriş ve çıkışlarda büyük sorunlar yaşanmakta. Bir çok öğrenci bu tuvaletlere girmeye korkuyor ya da hiç girmemeyi tercih ediyor. Özellikle havalar soğuk ve yağışlı olduğu zamanlarda büyük bir insanın bile girmeye korktuğu bu tuvaletler defalarca şikayet edilmesine rağmen farklı bir çözüm getirilmemiştir.

                Böylesine güzel bir okula 21.yüzyılda köy okullarında bile rastlanmamasına rağmen ilçenin en güzel okullarından kabul edilen böylesine anlamlı ve ilçenin ilk kurulan okulu olmasına rağmen hala bir çözüm üretilmemesi ise gerçekten çok şaşırtıcı. Öğrenci velileri çocuklarını okula gönderirken en çok korktukları şeyin tuvalet ihtiyaçları olunca ne yapacakları olduklarını söylüyorlar.

                Bu konuda öncelikle ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve yetkili kişilerin bir an önce bu sorunu gidermeleri için gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Çünkü küçük bir çocuğun böylesine kötü bir ortamda sıkıntıya gireceğini düşünüyoruz.''









Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)