adscode
adscode

Erkekler Kadınlara Göre Daha Çok Şifre Koyuyor

Microsoft'un yaptığı araştırmalar, kadın ve erkeklerin teknoloji kullanımında güvenliğe aynı derecede önem vermediğini ortaya çıkardı.

Erkekler Kadınlara Göre Daha Çok Şifre Koyuyor
Genç Blog

 

 

 

İlk olarak dünya çapında 10 milyon kişi üzerinde yapılan araştırmada erkeklerin yüzde 35'inin akıllı telefonunu şifre ile koruduğu; internete bağlanırken şifre ile korunmuş güvenli ağları tercih ettiği sonucu ortaya çıktı.

 

Kadınların ise yüzde 32'den azının bu konuya dikkat ettiği belirlendi.  Yine aynı araştırmanın verilerine göre erkeklerin yüzde 32'si mobil cihazını son güncellemelerini takip ederek bu sayede farkında olmadan cihazını da güvenli tutarken, kadınlarda bu oranın yalnızca yüzde 25 olduğu görüldü. 

 


Araştırma sonuçları iki cinsiyetin de mobil güvenliğe yeterince önem vermediğini, öte yandan erkeklerin kadınlara göre bu konuyu daha ciddiye aldığını ortaya koyuyor.


Microsoft online işlemler güvenlik şefi Jacqueline Beauchere "Yaptığımız ilk araştırmalardan beri kadın ve erkeklerin mobil güvenlik konusunda farklı deneyimlerinin olduğunu biliyorduk. Aslında her birimiz mobil cihazımızda zaman zaman can sıkıcı durumlarla karşılaşıyoruz. Asıl önemli olan, spam yayan kişilerden cihazımızı koruyabilmek" diye belirtti.

Her ne kadar erkekler güvenliğe daha fazla önem veriyor olsa da kadınlardan daha çok güvenlik saldırısına uğruyor; satış ürünleri, istenmeyen açılır pencereler ve sahte hesaplar tarafından daha çok rahatsız ediliyorlar.

Erkeklerin buna daha çok maruz kalmasının sebebi ise paylaşım ve üyeliği bulunduğu sitelere kadınlar kadar dikkat etmeyerek giriş yapması . Kadınlar aynı zamanda sosyal medya ağlarındaki hesaplarının gizliliğine de dikkat ediyor ve yabancılardan gelen mesajlara erkekler kadar rağbet etmiyor.

 



Emre Çalışır

www.egitimajansi.com




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)