adscode
adscode

GAÜN Rektörü Coşkun: Gaziantepli olmak bir ayrıcalıktır

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü kutla

GAÜN Rektörü Coşkun: Gaziantepli olmak bir ayrıcalıktır
Üniversite
Coşkun,  “Marka kentimizin adını taşıyan üniversitemiz, ecdadına layık, sorgulayan, özgür gençler yetiştirmeye devam edecektir” dedi.
 
Mesajında Gaziantep Üniversitesi olarak, kentle kucaklaşan bir üniversite olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz coşkun şu görüşleri dile getirdi: “Özgürlüğü kendisine yaşam felsefesi yapan, ‘Türk, esir yaşamaz. Namus ve hürriyet için ölüme atılmak bize, Ağustos sıcağında soğuk su içmekten daha tatlı gelir’ diyerek canlarını feda eden Şahinbey’in, annesinin peçesini açmak isteyen Fransız askerlerine direndiği için şehit edilen Şehit Kamil’in, Mustafa Yavuz’un, Kara Yılan’ın ve isimleri saymakla bitmeyen diğer kahramanların torunları olarak, ecdadımıza layık olmak dünyanın tek ‘Gazi’ ünvanlı kentinin nüfus cüzdanını taşımanın onurunu yaşamamız gerekmektedir.
 
Ekonomisiyle, sanayisiyle başta bölge olmak üzere, gelişmekte olan şehirlere, ‘Ağabey’ – rol model’ kent olan Gaziantep’in; eğitimde de istediği seviyeye gelmesi konusunda önemli bir misyon üstlenen Gaziantep Üniversitesi, adını bugüne kadar şerefle taşıdığı kentinin daha iyi yerlere gelmesi konusunda üstüne düşeni yapmaya, ecdadına layık, sorgulayan, özgürlükçü gençler yetiştirmeye devam edecektir. Tarihinin her döneminde uygarlıklara beşiklik yapan Gaziantep, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, ‘Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki?. Çünkü onlar sadece Gaziantep'i değil, tüm vatanı kurtardılar’ ve ‘Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler’ sözleri ile övgüsüne mazhar olmuştur. Bu önemli kentimizin, eğitim, sağlık, kültür ve diğer kent dokusunun Türkiye ve dünyada tanıtımı konusunda kentle hemhal olan, Gaziantep’in derdini kendisine dert edinen bir üniversite olan Gaziantep Üniversitesi, kabuğuna çekilmiş bir üniversite değil, şehriyle kucaklaşan, kılcallarına giren bir üniversite olmaya devam edecektir.
 
Bu günde şehit ve gazilerimizi minnetle yad edip, Allah’tan rahmet dilerken, özgürlüğüne kavuşmak için yaklaşık bir yıl canhıraş bir mücadele veren ve mensubu olmaktan her zaman övünç duyduğum Gazi kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)