adscode
adscode

Geleceğin Kadın Liderleri projesi 2014 mezunlarını verdi

KAGİDER ve Sanofi Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen Geleceğin Kadın Liderleri Projesi’nin 2014 yılı mezunları sertifikalarını aldı.

Geleceğin Kadın Liderleri projesi 2014 mezunlarını verdi
Kurslar
 Genç kadınları iş hayatına hazırlamayı hedefleyen proje kapsamında 20 - 23 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılan eğitimleri başarıyla tamamlayan 67 kadın mezun oldu.Böylece 2010’dan beri devam eden Geleceğin Kadın Liderleri Projesi kapsamında sertifika alan genç kadın sayısı 325’e yükseldi.

Türkiye’de kadınların konumunun her alanda güçlendirilmesi ve sosyo-ekonomik gelişmişlik hedeflerine ulaşılması için bilinçlendirme çalışmalarının gençlerden başlamasının gerekliliğine ve önemine inanan KAGİDER’in 2010 yılında Dünya Bankası tarafından fonlanan Geleceğin Kadın Liderleri projesi, 2014 yılında da 67 genç kadını iş dünyasına hazırladı. 23 Ekim Perşembe günü KAGİDER’in ofisinde gerçekleştirilen törende genç kadınlar sertifikalarını teslim aldı. Sertifika alan tüm genç kadınların altı ay boyunca işe yerleşme süreçleri KAGİDER tarafından takip edilerek mentorluk almaları sağlanacak.

2014 yılı mezunları ile birlikte Geleceğin Kadın Liderleri projesi kapsamında, Türkiye genelinde başarı potansiyeli yüksek, üniversiteden yeni mezun genç kadınları iş hayatına hazırlamak amacıyla katılımcılara kişisel gelişim, sektörel bilgi, iş yaşamı dinamikleri ve kariyer planlaması konularında 2010 yılından bugüne dek 325 genç kadına eğitim verilmiş oldu.

Bugüne kadar 325 genç kadın sertifika aldı
Geleceğin Kadın Liderleri projesini ile ilgili KAGİDER Başkanı Gülden Türktan şunları söyledi: “KAGİDER olarak Türkiye’de kadın girişimciliği ve kadın istihdamını bir arada değerlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Geleceğin Kadın Liderleri projesi kapsamında, genç kadınları önce istihdama, sonra da girişimciliğe hazırlamayı, iş dünyasında onları bekleyen her durumu gerçek hayattan örnekler ve deneyim paylaşımlarının yanısıra, temel kavram çalışmasıyla anlatmayı, öğretmeyi ve gözle görülür gelişmeler kaydetmeyi hedefledik. Sanofi şirketinin de desteğiyle bugüne kadar 325 genç kadına bu fırsatı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Projemizin her geçen sene girişimci kadınların dünyasına yenilerinin eklenmesini sağlayacağına inanıyor, istihdamda ve girişimcilikte yerlerini almak isteyen tüm genç kadınları ilerleyen dönemde Geleceğin Kadın Liderleri projesine başvurmaya davet ediyoruz.”

Sanofi 4 yıldır Geleceğin Kadın Liderleri Projesine destek veriyor
Sanofi Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Türkan Özcan, Geleceğin Kadın Liderleri projesi ile ilgili olarak “Sanofi Grubu olarak, hem dünyada hem de ülkemiz kadınlarının iş gücüne katılımına özellikle önem veriyoruz. İstihdamımız ve fırsat eşitliğine yönelik projelerimizle sağlık sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almaktan dolayı gurur duyuyoruz. KAGİDER işbirliği ile hayat bulan Geleceğin Kadın Liderleri projesi ile kadınlarımızın hayatlarına dokunarak fark yaratmayı ilke edindik. Dört yıldır koşulsuz desteklediğimiz Geleceğin Kadın Liderleri projesi ile toplumsal destek ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarındaki en prestijli uluslararası ödüllerden Communitas 2012’nin de sahibi olmaktan mutluluk duyduk” dedi.

Projeye katılmak isteyen genç kadınlar, proje duyuruları başladıktan sonra şahsen başvuru formu doldurarak sürece dahil oldular. İki ay süren başvuruların ardından projenin KAGİDER üyesi ve gönüllüsü olan yaklaşık yirmi kişilik ekibi tarafından üç farklı şekilde değerlendirildi. Öncelikle belirlenen temel kriterler doğrultusunda başvuru taramaları yapıldı, ilk elemeyi geçen genç kadınlar ile başvuru formları üzerinden telefon ve HR Venue desteğiyle bu sene ilk kez uygulanan video mülakatlar gerçekleştirildi. Ardından yine aynı ekip, genç kadınlarla yüz yüze mülakatlar sonucunda proje kapsamında eğitim almaya hak kazanan katılımcıları seçti. Sanofi Grubu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi proje gönüllülerinden oluşan dört kişi mülakat sürecinde projeye destek verdi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)