adscode
adscode

​Goji Berry Yani Kurt Üzümü

Goji berry meyvesi oldukça faydalı bir besindir. İşte goji berry meyvesinin faydalarını sizler için listeledik.

​Goji Berry Yani Kurt Üzümü
Türkiye'den Haberler

Goji berry meyvesi oldukça faydalı bir besindir. İşte goji berry meyvesinin faydalarını sizler için listeledik.

Dünyadaki en yüksek antioksidan kaynağı olan goji berry, halk arasında kurt üzümü olarak bilinmektedir. Küçük ve yumuşak meyveleri olan goji berry, 2000 yıl önce Tibet’te üretilmeye başlayan çalı formundaki bitkidir. 2000 yıl önce Tibet’te ilaç yapımında kullanılan bitki pek çok derde deva ve şifa kaynağıdır.

Mutluluk meyvesi adı ile de bilinen goji berry faydaları saymakla bitmeyecek olan bir bitkidir. Tadı yaban mersinine ve kiraza benzeyen bitkinin meyvesinin yenmesinin yanı sıra çayı da yapılmaktadır. Ayrıca posasından kremler, kurutulmuşundan da meyve kompostosu yapılmaktadır. Yaprakları ve saplarından da yağ elde edilen bitkinin kısacası her yerinden yararlanılmaktadır.

1-Vitamin ve Mineral Zengini: İçeriğinde 21 adet mineral bulunduran goji berry, özellikle çinko, demir, bakır, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Ayrıca beta karoten ve karatenoid kaynağıdır. Goji berry’nin en önemli kaynağı ise portakaldan tam 500 kat fazla C vitaminine sahip olmasıdır. Ayrıca B1, B2, B6 ve E vitaminlerini de içermektedir.

2-Cilt İçin Faydaları: İçerdiği aminoasitler sayesinde cilt üzerinde mükemmel etkilere sahip olan goji berry, cilt enflamasyonunu azaltmaya, üstün bir koruma sağlamaya ve ilk iltihaplarını iyileştirmeye yardımcı bir bitkidir. Cildin sağlıkla ışıldaması ve pürüzsüz ve canlı olmasını sağlamaktadır. Cilt metabolizmasına karışarak epidermis ve hypodermis tabakalarında oluşabilecek zararları geciktirmektedir. Anti-aging etkisi ile de yaşlanma etkileri ile mücadele etmekte ve geciktirmektedir.

3-Bağışıklık: Bağışıklık sistemi üzerinde çok fazla olumlu etkisi olmasının yanı sıra görme yeteneğini arttırıcı, karaciğer koruyucu, kan dolaşımını hızlandırıcı ve sperm arttırıcı özelliklere de sahiptir. Çin’de de yüzlerce yıldır kullanılan goji berry eski tarihlerden bu yana hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

4-Hücrelere Etkisi: Vücudumuzda bulunan on trilyon hücre her an dışarıdan tehdit almakta ve özellikle de serbest radikallerin tehdidine maruz kalmaktadır. Çok eski tarihlerde uzun ömür meyvesi olarak adlandırılan goji berry ise vücudun tüm düşmanları ile savaşmasını desteklemektedir. Özellikle de içersinde bulunan polisakkaritler ve antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara karşı savaşmakta ve erken yaşlanma etkilerini geciktirmektedir. Ayrıca hipofiz bezinden salgılanan büyüme hormonu salınımı arttırmaktadır. Bu sayede de vücudun yağ oranı azalmakta, uyku düzensizlikleri engellenmekte, cinsel istek ve güç yerine gelmektedir. Bu etkiler sayesinde vücut daha dinamik, genç ve diri bir görünüm kazanmaktadır.

5-Kan Basıncı: Yüksek tansiyon, çağımızın sinsi illetidir ve beraberinde de pek çok hastalığa kapı açmaktadır. Özellikle de kalp krizi, böbrek yetmezliği ve felç gibi hastalıklara meydan açan kan basıncı yüksekliği, goji berry içerisinde yer alan polisakkaritler sayesinde düşürülmektedir. Kanser önleyici etkileri ile de tüm vücudu toksinlerden ve zararlı bakterilerden arındırmaktadır.
Mucize etkilere sahip olan goji berry tarihlerden kullanılmış bir şifa kaynağıdır. Siz de tüm bu bilgilere ulaşmak için sitemizin linkine tıklayın. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)