adscode
adscode

Google’dan Kaçmak Mümkün Değil!

Hollanda’da kişisel verileri korumakla sorumlu Veri Koruma Kurumu (DPA, Data Protection Authority), yaklaşık yedi aydır süren soruşturma sonucunda Google’ı ülkedeki Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na…

Google’dan Kaçmak Mümkün Değil!
Bilim Teknoloji

Reuters’ta yer alan habere göre, Hollanda Veri Koruma Kurumu (DPA) tarafından yapılan açıklamada Google’ın pek çok farklı servis aracılığıyla veri topladığını fakat bu verileri nasıl işlediği konusunda kullanıcılara bir açıklama yapmadığı belirtiliyor. Haberde Hollandalı bir internet kullanıcısı içinGoogle’dan kaçmanın neredeyse imkansız olduğunu zira Google aramaları, YouTube, Google Maps ve üçüncü parti internet siteleri üzerinden pasif olarak bilgi toplama faaliyetleri yapıldığını vurguluyor.

DPA, bu veri toplama faaliyetleri hakkında kullanıcıların sadece ortak bir kullanıcı sözleşme metni ile bilgilendirildiklerini ve sürecin detayları ve toplanan verilerin nasıl kullanıldığı konusunda kullanıcıya bilgilendirme yapılmadığını söylüyor.  Bu veriler arasındaki bağlantının kişiye özel reklam ve hizmet sunulabilmesi amacıyla kurulduğu ifade edildi. Arama motoruGoogle’ın bu çalışmalarına kişi tarafından yapılan ödemelere ve internette hangi sayfaları ziyaret ettiğine ilişkin verileri kullandığı bildirildi. Bu sürecin ardından DPA, Google ile konu hakkındaki endişelerini paylaşacakları bir toplantı yaparak bu konuda nasıl bir yol izleyeceklerine ve Google’a herhangi bir cezai yaptırım uygulayıp uygulamayacaklarına karar verecek.

Cezai yaptırım görüşme sonrasında netleşecek

Google tarafından yapılan açıklamada ise, Google’ın gizlilik politikalarının AB yasalarına uygun olduğu ve en iyi uygulamalara erişebilmek için resmi kurumlarla devamlı bilgi alış verişi içinde oldukları vurgulanıyor. Soruşturma sürecinde de DPA ile işbirliği içinde olacaklarını ve bilgi paylaşımında bulunacaklarını söyleyen Google’ın, DPA’ya daha detaylı bilgiler vererek kullanıcı sözleşmelerinde küçük bir takım iyileştirmeler yapılacak ve ceza almadan bu soruşturmadan cezai bir yaptırım almadan kurtulmayı hedefleneceği şeklinde değerlendiriliyor. Haberde Google ile yapılacak görüşmeler sonucunda verilecek olan karar, altı Avrupa Birliği ülkesindeki yaptırımlara bir çeki düzen getireceği şeklinde yorumlanıyor.

DPA daha önce de Google’ın Wi-Fi şebekelerinden bilgi toplaması konusunda benzer bir açıklama yapmış, sonrasında ise Google’ın gerekli tedbirleri alması neticesinde herhangi bir yaptırım uygulanmamıştı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)