adscode
adscode

Güçlü bir hafıza için bitkisel çözüm

​Yapılan araştırmaya göre iyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay özünün beyin faaliyetlerini güçlendirdiği belirtildi.

Güçlü bir hafıza için bitkisel çözüm
Sağlık
Uzmanların   özellikle  kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korunmada önemli etkiye  sahip olduğunu  sıkça dile getirdiği yeşil çay beyin fonksiyonları  açısından da ciddi bir role sahip.

İsviçreli bilim adamlarının  araştırması , yeşil çay özünün hem beyin faaliyetlerini güçlendirdiğini hem de psikiyatrik bozukluk nedeniyle  hafıza kaybına uğrayanların tedavisinde kullanılabileceğini ortaya koydu.

Dişetleri için koruyucu

Araştırmaya  katılanlardan bazılarına yeşil çay özünün bulunduğu bir içecek verildi ve daha sonra bu kişiler  hafıza   testine  tabii tutularak beyin görüntüleri incelendi. Yeşil çay içenlerin beynindeki parietal ve ön prefrontal korteks bölümleri arasındaki bağlantının arttığı ve bu kişilerin  testlerde  daha başarılı olduğu belirlendi. Yeşil çayı fazla tüken toplumlarda kalp hastalıklarında ve bazı kanser türlerinde azalma görülüyor. Yeşil çayın aynı zamanda diş etleri için koruyucu olduğu, düşük tansiyon, halsizlik, yorgunluk gibi sorunlara da iyi geldiği biliniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)