adscode
adscode

Hashtag Kardeşliği Alışkanlıkları Değiştirdi

# Bu işaret artık bütün dünyada bir kişiye veya bir olaya ulaşmanın anahtarı oldu. Twitter, instagram veya Tumblr'da bir anahtar kelime arandığınızda istediğiniz resim, video veya yazıya en kısa şekilde…

Hashtag Kardeşliği Alışkanlıkları Değiştirdi
Genç Blog

 

 

 


İnternet ortamında;  ayrıntı vermek ve açıklama yapmaksızın sadece hashtag vererek anlatımlar yer almaya başladı .                      

     Bu ise Facebook'a çok ters bir durum.Facebookta etiket için yazılan hashtag'ler ölü yazılar oluyor ve sizi sonuca götürmüyor.Bu durum yeni nesil kullanıcılara ters düşüyor. Yazılan başlık ve etiketler aktif olmadığı için kaynağı olan haber, magazin yada bloga ulaşılamıyor.
      Hashtag araştırmacı psikologlara göre internet ortamında argo olarak kullanıldığını belirtiyor. Kullanıldığı zaman ise kullanıcıya bir topluma aday olmuş gibi his verdiği söyleniyor.
     İlk hastag kullanımı 2007 yılında Twitter ile başladı ve o zamanlar sadece internet çılgınları kullanıyordu, şimdi ise ünlüler dahil herkes kullanıyor.

     Çıktığı yıldan beri iyice toplum içerisinde yerini alan hashtag çılgınlığı  Mariah Carey'nin yeni albümü "#beautiful" olarak da  kendini gösteriyor. Mariah carey bu konuya ilişkin olarak, fikrin sahibi olan Chris Messina'ya; albümünü toplumla iç içe bir hale getirmenin en kestirme yolunu bulduğu için teşekkür ediyor. En sık kullanılan sitelerde yer aldığını gördükçe mutlu olduğunu da belirtiyor.
       Tam anlamı ile Hastag çılgınlığı ise 2009 da topluma iyice yerleşmiş olup, Twitterda en güncel başlıklar bölümü oluşturuluyor ve en çok kullanılan hastag listede ilk beşte yerini alıyor.

       Bir başlığı hit yapma yarışmalarının yanı sıra, reytinge katkısı ise göz ardı edilemeyecek bir gerçek. 2011 yılında MTV müzik ödülleri #VMA  hashtagi kullanılarak 10 milyon tweet ile hit listesinin başına oturmakla birlikte tarihinin tavan reytingini yapıyor.
      Hashtag kardeşliği çerçevesinde , Tumblr, İnstagram,Twitter, Google+, Pinterest ve Youtube yer alırken , Facebook bu resime katılmayarak onlara benzememek için ayak diretmekte ısrarcı.

*****

 

 



      Fakat diğer yandan facebook şirketine ait instagram uygulaması bu yeni janr internet paylaşımlarına katılmış durumda. Facebook'un bu konudaki açıklaması ise şöyle; evet twitter uygulamasındaki sisteme benziyor, fakat; hashtagler  instagramda yazılı olarak değil  sadece perspektiflerde yer alıyor" dedi.
    İnternet kullanıcılarının yaş istatistiklerini yapan Danah Boyd  ise bu konuda; "Yapılan araştırmaya göre Hashtag, özellikle yaşı daha küçükler tarafından, belli bir unsur için kullanıyor, örneğin #justinbieber ve #onedirection gibi"  dedi.
    Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve takımı yaptıkları araştırmaların sonucunda, 4 gençten birinin twitter hesabının olduğu, hashtag ile daha çok insana ulaşma ve beğeni edinmeye uğraştıklarını belirtti. Ayrıca "Facebookta ise böyle popularite kazandıracak hareketler yapamıyorlar. Oysa hashtag ile anında en güncel resim ve yazılara ulaşılabiliyor." Dedi. Diğer yanda ilk tag uygulamasını facebook, kişileri resimlerde etiketlemek için üyelerine kullandırmaya başladı.

      Şu zamanda takipçi denilen kişiler tarafından daha çok rağbet görmek isteyen Facebook gençlerin diline kendini uydurması gerekiyor, böylece güncel ve hızlı sonuca erişmenin yolunu kurmuş oluyor.

       Maddi yönden kazancı ise cabası. Twitter hashtaglerden  günde 200.000  dolardan yükselerek bu sene günlük 582.000 kazanıyor... EMarketer firmasına göre bu rakam 2014 yılında bir milyon dolara ulaşması bekleniyor.
 Bu yükselişe erişebilmek için ise; Facebook gençlere onların dilinden konuşabildiğini kanıtlamalı...

 


Emre Çalışır

www.egitimajansi.com

 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)