adscode
adscode

İstekliler minik dostlarını unutmadı!

İSTEK Okulları Sosyal Sorumluluk Platformu, bakıma ve sevgiye muhtaç hayvanlara yardım eli uzatıyor...

İstekliler minik dostlarını unutmadı!
Ortaokul

 

Öğretim yılı boyunca devam edecek projede, hayvan barınaklarının ihtiyaçları olan malzemeler İSTEK Okulları’nda toplanıyor ve barınaklara teslim ediliyor.

 

Düzenli periyotlarda barınaklardaki sahipsiz sokak köpekleriyle buluşan öğrencilerimiz, Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği ve Evsiz Hayvanlar Derneği işbirliğiyle; hayvan bakımı, sevgisi ve sahiplenme konularında da eğitimler alıyorlar.

 

İSTEK Okulları, öğrencilere toplum bilincini ve duyarlılığını aşılamak için çok yönlü ve sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.

 

İSTEK Okulları Kurumsal İletişim Departmanı, İstanbul’da sadece hayvan sever gönüllülerin çabalarıyla ayakta duran, sokak hayvanlarının imkansızlıklar içinde yaşatılmaya ve tedavi edilmeye çalışıldığı hayvan barınaklarına yardım eli uzatacağımız bir proje başlattı.

 

“Sevimli dostlarımıza yardım etmek için İSTEK’liyiz” sloganıyla yola çıkılan projede; İstanbul’da ihtiyacı olduğu belirlenen barınaklara malzeme yardımı ve manevi destek ile ulaşarak, tüm İSTEK camiasını ve toplumu hayvan sevgisi ve sahiplenme konusunda bilinçlendirmek amaçlanıyor.

 

Proje nasıl ilerliyor

 

Öğretim yılı boyunca devam edecek olan proje kapsamında İstanbul’da sadece hayvan sever gönüllülerin çabalarıyla ayakta duran barınaklar araştırılarak bu barınakların temel ihtiyaçları belirlendi. Süt, makarna, bulgur, kuru-yaş mama, ilaç, gazete, battaniye ve yorgan gibi malzemeler okullarımızda kurulan standlarda toplanarak düzenli periyotlarda barınaklara aktarılıyor.

 

Aralık 2010’da başlayan proje kapsamında toplanan ilk malzemeler Aralık ayı sonunda Yedikule ve Büyükada Hayvan Barınaklarına teslim edildi.

 

Yedikule Hayvan Barınağı’nın her yıl yaptırdığı ve satışından elde edilen gelirin barınağa aktarıldığı masa takvimleri bu yıl İSTEK Okulları’nın sponsorluğunda bastırıldı. Barınaktaki sevimli köpeklerin resimleri ve sahiplenme konusunda verilen mesajları içeren 2011 takvimi barınakta satışa sunuldu.

 

Proje maddi boyutunun yanı sıra hayvan sevgisini pekiştirmeye yönelik manevi boyutu ve bilinç oluşturma çalışmalarıyla da örnek olacak nitelikte.

 

Öğrencilerimiz Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği ve Evsiz Hayvanlar Derneği’nin veterinerlerinden, hayvan bakımı, hayvan sevgisi ve sahiplenme konularında da eğitim almaya başladılar.

 

Ayrıca; barınaklardaki hayvanları ziyaret eden öğrencilerimiz, bireysel olarak ya da sınıfça bu barınaklardan hayvan sahiplenecek ve yıl boyunca bu hayvanın bakımını üstlenecekler.

 

Hayvan bakımı ve sahiplenmesi konusunda bilinçlenen öğrenciler, kardeş devlet okullarındaki öğrencileri bilgilendirmek üzere program yapacaklar.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)