adscode
adscode

İTK "Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlar"ı elemelerine ev sahipliği yaptı

İzmir Özel Türk Koleji, “Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları” Ege Bölge elemelerine ev sahipliği yaptı.

İTK "Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlar"ı elemelerine ev sahipliği yaptı
Lise
İzmir Özel Türk Koleji, Türkiye Coğrafya Kurumu tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen, amacı gençler arasında Coğrafya ve Çevre konularına olan ilginin artmasını ve gençlerin Coğrafya biliminin önemini kavramasını sağlamak olan “Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları” Ege Bölge elemelerine ev sahipliği yaptı.

İstanbul, Ankara, Gaziantep ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen oturumların İzmir Özel Türk Koleji’nde gerçekleştirilen ayağına Antalya, Denizli, Manisa, Aydın ve İzmir ili okullarından 50’ye yakın öğrenci katıldı.

3 aşamadan oluşan Coğrafya Olimpiyatı seçmelerinin ilk aşaması olan, 9. ve 10. sınıf Coğrafya dersi konularını kapsayan 100 soruluk çoktan seçmeli sınavın sonuçları 19 Ocak 2017 tarihinde açıklanacak. İlk aşamayı geçen öğrenciler, Şubat ayında düzenlenecek ikinci aşama İngilizce Multimedya Sınavı’na katılacak. İkinci aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrenciler üçüncü aşama Uygulamalı Arazi Çalışması ile İngilizce Arazi Çalışması Sınavı’na katılmaya hak kazanacak.

3. aşama sonunda yapılan değerlendirme sonucuna en başarılı olan 8 öğrenci arasından “Aday Milli Takımı” belirlenecek.  Aday Milli Takımı’na seçilen öğrenciler, yapacakları diğer çalışmalarda gösterecekleri performanslara göre 4 asil ve 4 yedek olarak sıralanacak ve asil takıma seçilen öğrenciler 01-08 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yapılacak olan 14. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)