adscode
adscode

Kimsenin kimseye güveni kalmadı!

Ankara’da fırtınalar kopuyor. Sadece siyaseten değil, sınavlar nedeniyle de milyonlarca kişi ayakta. KPSS skandalı nedeniyle yer yerinden oynuyor ama bu durum, ilgili kişi ve kurumların umurunda değil.

Kimsenin kimseye güveni kalmadı!
Milliyet Diyalog
Ne bu yanlışları yapan ÖSYM’den, ne bu sınavın muhatabı MEB’den, ne ÖSYM Başkanını o koltuğa öneren YÖK’ten, ne de ÖSYM Başkanını üçlü kararname ile atayan Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşka-nından tık yok!..

Daha düne kadar sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güvenilir kurumlarından birisi olarak gösterilen ÖSYM, artık güven vermiyor. Ve nasıl bu hale geldi diye soran, sorgulayan, kafa yoran yok! Başkan Demir dün devlet kanallarına çıktı, 11 maddelik bir de deklarasyon yayınladı ama boşuna…

Özür dileme yerine kabahati adaylarda buldu, devasa hataları minik hatalar olarak gördü, bu kadar kusur kadı kızında da olur demeye getirdi. Oysa bazı meslekler ve kurumlar için hata yapma oranı milyonda bir bile olsa fazla.

Örneğin bir pilotun, bir yargıcın, bir ÖSYM’nin hatası, çok pahalıya mal olur ve sadece kendini ilgilendirmez!

KPSS’de Coğrafya ve Sosyal Bilimler Testinin puanları hâlâ açıklanmadı. Yargı kararı bekleniyor. Peki MEB’in atama takvimi ne olacak? Daha da önemlisi iddia edildiği gibi ortaya farklı skandallar çıkarsa ne olacak?.. İddiaların hepsi yalan ya da abartılı olsa bile yine de kamuoyunu rahatlatmak gerekir. Kaldı ki bu konuda yalancı çoban durumunda olan adaylar değil, bizzat ÖSYM’nin kendisi… Çok sayıda iddia var. Bir kısmı yalan, bir kısmı abartılı olsa bile bazıları da doğru olabilir.

Önceki deneyimlerimiz, bize tüm iddiaları ciddiye almamız gerektiğini öğretti. Bu yüzden ortalığın sakinleşmesi ve gerçek dışı iddialarla, makul iddiaların birbirinden ayırt edilebilmesi için her adayın soru kitapçığının dijital ortama yüklenmesi gerekir. Kaldı ki Başkan Demir de TRT Haber’de her adayın cevapladığı soruları ve soru kitapçıklarını görebileceklerini söyledi. Şu andaki sistemde aday, kendi kitapçığındaki soruyu değil, dijital ortamdaki ilgili soruyu görüyor. İddialar ise dijital ortamdaki soru ile kitapçıktaki soruların birebir örtüşmediği yönünde. Örneğin şıkların sıralaması aynı değildi diyorlar.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)