adscode
adscode

'Korkutarak Eğitim Verilmez'

Ana Baba Okulu-4'ün ikinci oturumuna konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ramazan Arı, "Çocuklara korkutarak eğitim verilmez" uyarısında bulundu.

'Korkutarak Eğitim Verilmez'
Anaokulu

KoneviKültür Merkezi'nde geçen hafta başlayan Meram Belediyesi Ana Baba Okulu-4'üneğitim seminerlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Seminerlerin bu haftakioturumuna katılan Prof. Dr. Ramazan Arı, “Çocuk Eğitiminde Pozitif DisiplinAnlayışı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.   Prof. Dr. Ramazan Arı,çocuklara uygulanan şiddet konusunda Konya'da yaptıkları bir araştırmadaçarpıcı sonuçların ortaya çıktığını belirterek, "Ortaokul düzeyindeöğrenci ve ebeveynlerine yapılan  ankette çocuklara; 'Anne babanız sizinasıl cezalandırıyor'; ailelerine de, 'Çocukken yaptığınız kusurludavranışlarda anne babanız sizi nasıl cezalandırırdı' soruları yöneltildi.Çocukluğunda ailesinden dayak yiyen, eğitim seviyesi düşük ebeveynlerin yüzde67'sinin çocuklarına aynı şiddeti uyguladığı ortaya çıktı. Onlar kadar kötüolan bir grup ise üniversite mezunu anne babalar. Üniversiteli ebeveynlerinçocuklarına uyguladığı şiddet dayak atma şeklinde değil, psikolojik tacizşeklinde. Bu şekilde çocuğu aşağılayarak, inciterek, kendine güvenini kırarakeğitim olmaz" diye konuştu.

"ÇOCUKLARYARAMAZLIK YAPARAK DİKKAT ÇEKMEK İSTER"

Çocukların yaramazlık yapmasının başlıca sebebinin dikkat çekmek olduğunu ifadeeden Arı, “Çocuklar genellikle ilgi bekledikleri zamanlarda yaramazlık yaparakanne ve babalarının dikkatini çekmeye çalışırlar. Böyle zamanlarda mutlaka 5dakika çocuğa zaman ayırmak şarttır. Bu dönemlerde sürpriz yaparak da onlarazaman ayrılmalıdır. Çocuklar yaramazlık yaptığında kandırma ve cezalandırmagibi yollar da yanlış seçilen bir yoldur.” dedi.

Çocukları korkutarak, sıkıştırarak disipline etmenin yanlışolacağını ifade eden Prof. Dr. Arı, "Çocukların içinden taşan enerjilerinimüzik, spor, güzel sanatlar gibi bir alana yönlendirerek harcamalarısağlanmalıdır. Aksi halde yaramazlık yaparak enerjisini açığa vuracaktır"diye konuştu. Seminerden sonra Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uysal,Prof. Dr. Ramazan Arı'ya günün anısına çeşitli hediyeler verdi. Ana BabaOkulu-4'te 17 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 20.00’de “Aile İçi İletişimdeÇatışma Yönetimi” başlıklı 3. oturuma ise kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkankonuşmacı olarak katılacak. Ana Baba Okulu–4, 25 Mayıs 2012 Cuma günü saat20.00’de Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz'ın konuşmacı olarak katılacağı"Günümüzün Değişen Şartlarında Anne-Baba Rollerimizin YenidenDeğerlendirilmesi" başlıklı seminerle sona erecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)